Jeugdnieuws, Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Tijd voor ‘Tweemansblok’ met Marc Willems en Dominique Baeyens

Sinds de lancering van hun eerste trailer regent het niets dan positieve reacties bij de makers van de podcast ‘Tweemansblok’ Marc Willems en Dominique Baeyens. Dit legt voor hen de lat toch wel wat hoger dan misschien aanvankelijk gedacht. Zelf merken we ook dat dit nieuwe initiatief talk of the town is binnen het Belgische volleybalwereldje en dus trokken we erop uit om hen te interviewen. Maar neem dit niet al te letterlijk want in realiteit anno 2024 hadden we, ondanks enkele technische obstakels, een uitgebreide Zoommeeting met deze twee volleybalfanaten en vooral promotoren van onze geliefde sport.

Op de vraag hoe ze op het idee gekomen zijn benadrukt Dominique Baeyens meerdere keren dat deze podcast er nooit zou gekomen zijn mocht er niet reeds een wederzijds gewaardeerde samenwerking zijn in het kader van de commentaar bij de wedstrijden van de Lotto Volley League.

Dominique: “Nadat Marc aanvankelijk voor elke wedstrijd een andere co-commentator toegewezen kreeg ben ik daar ook een stuk in gerold en op een bepaald moment werd beslist dat we het vaste duo zouden worden. Het heeft dus zeker ook met een stuk toeval te maken. En mijn idee was dan ook dat een podcast de commentaar, die we nu wekelijks bij de wedstrijden geven, kan versterken. In die podcast mag je immers ook een stuk verder gaan dan louter de clubcompetitie”. Marc: “Inmiddels zijn we dermate op elkaar ingespeeld, hebben we beiden eenzelfde gevoel voor humor en vooral amuseren we ons kostelijk zodat ik, na een korte aarzeling en een tweede reflectie, graag op het voorstel van Dominique ben ingegaan. En dan is het snel gegaan want de beslissing om er volop voor te gaan dateert slechts van eind december”.

Dominique: “in mijn functie van Directeur van de Topsportschool volgde ik vroeger uiteraard de wedstrijden nog om op de hoogte te blijven, via de Livestream, maar bleef toch wat op mijn honger zitten want het was nogal afstandelijk. Ik moet toegeven, dat door het becommentariëren van de wedstrijden en de fysieke aanwezigheid overal, ik het aangenaam vind om weer die sociale contacten met spelers, coaches, voorzitters, managers… enzoverder te hebben. Door die podcast zal dit ongetwijfeld nog intensiever worden”.

Marc: ”De ambitie die we met deze podcast hebben kunnen we niet uitdrukken in een cijfer dat het aantal beoogde luisteraars weerspiegelt. We hebben er immers zelf geen benul van wat dit kan worden. Maar zoals Dominique het reeds aangaf willen we het voor onszelf leuk en haalbaar houden en dan kijken we natuurlijk ook uit naar de reacties van de luisteraars die het eindoordeel zullen vellen. De essentie blijft nog altijd dat de mensen het tof vinden”. Waarop Dominique inpikt met de reactie dat “indien we er volgend seizoen mee doorgaan zal dit aantonen dat zowel luisteraars als wijzelf het als geslaagd betitelen”. Waarop Marc nog, lachend en bij wijze van conclusie op dit onderwerp, zijn hoop deelt om volgend jaar misschien de ‘Kastaar voor de beste podcast’ in de wacht te slepen. Op onze stem kunnen ze in elk geval rekenen.

De vraag wat we inhoudelijk mogen verwachten moest gesteld worden en in de voorbeelden die Marc en Dominique aanhalen is het duidelijk dat het hen niet aan creatieve ideeën ontbreekt. Om het met hun woorden te zeggen: “Wij bruisen van ideeën”. De brandende actualiteit zal zeker niet ontbreken maar indien de mogelijkheid zich aanbiedt zal een relevant topic, dat eerder indirect met het volley betrekking heeft, ook aan bod komen. Luisteren is dus de boodschap om te ontdekken wat ze voor ons in petto hebben en dit tot, in principe, het einde van dit volleybalseizoen. Ze verwelkomen zeker en vast ook de inbreng van de luisteraars op het mailadres tweemansblok@gmail.com.

“Qua tijdstip pinnen we ons niet vast op een vaste frequentie en ook niet op een welbepaalde dag. Door onze werkmethode, wij gaan immers met onze opnameapparatuur ter plekke, zijn we afhankelijk van de beschikbaarheid van onze gasten. Reken daarbij nog de technische verwerking en montage die moet gebeuren om tot een kwalitatief eindresultaat te komen. Maar de luisteraars mogen er zeker van zijn dat we met grote regelmaat nieuwe podcasts zullen afleveren.”

Nu we het toch hadden over het technische aspect polsten we hen indien er ten huize Willems een kamer ingepalmd werd als studio of er eerder geopteerd werd voor een serre bij Brabantse hobbytuinier Wim Lybaert, in casu Dominique Baeyens? Daaraan gekoppeld durfden we het ook aan hen te vragen naar het financiële plaatje.

Marc: “Zowel bij Dominique als mezelf was het vanaf de start duidelijk dat we dit volledig onafhankelijk wilden doen en dus niet schatplichtig zouden worden naar sponsoren of andere ondersteunende instanties toe. Maar we zijn iedereen wel zeer dankbaar voor de communicatie en promotie die eraan gegeven wordt. Dominique: “Om die reden hebben we alle apparatuur zelf bekostigd. En zoals Marc me toonde, hij is technisch gezien uiteraard de specialist terzake, gebeurt de verwerking en eindmontage door hem op een PC en moesten er bij wijze van spreken geen verbouwingen gebeuren die de huisvrede zouden kunnen verstoren.”

Het kind moest uiteraard een naam hebben en dus waren we benieuwd naar hun keuze voor ‘Tweemansblok”.

Hierin neemt Dominique het voortouw: “Experts maakten ons duidelijk dat de titel kort en krachtig moest zijn. Dat het een term uit het volleybal zou worden lag nogal voor de hand. Alles kon en we hebben op het einde nog even getwijfeld tussen ‘tweeblok’ en ‘tweemansblok’ maar tot nader order zijn we, biologisch gezien, nog steeds twee mannen en dus kozen we hiervoor” Waarop Marc overnam: “Er zit echt geen dubbele bodem of strategie of whatever achter, ook achter de keuze van kleuren moet niets gezocht worden.”

Als slotvraag vroegen we hen naar wat als the sky the limit is, waarvan dromen jullie? Marc: “We hebben niet direct droomgasten voor ogen, we hopen eerder dat velen ervan dromen in de podcast aan bod te mogen komen. Het is ook zo dat het een Nederlandstalige podcast wordt en dus ligt het niet in de bedoeling een Bruno of een andere wereldster te interviewen”. Dominique: “Maar wanneer een Sam Deroo of een Britt Herbots in België zijn is het evident dat we bij hen zullen aankloppen”.

Is het een verre droom om iets naar het voorbeeld van ‘tijd voor volleybal’ van Jeffrey Klok na te streven? Daarop is het antwoord van Marc en Dominique afwijzend want dit zou de inzet van heel wat meer middelen vergen, sowieso een langere realisatietijd tot gevolg hebben en vooral de gasten verplichten naar een studio te komen op een beschikbaar moment. In duo klinkt het: “we gaan stap voor stap zetten en zolang we het zelf leuk vinden en de luisteraars even enthousiast blijven zullen we doorgaan.”

Knack Volley Roeselare houdt er aan Marc en Dominique alle succes toe te wensen, te bedanken voor de tijd, het initiatief en de inspanningen die ze doen om het volleybal blijvend onder de aandacht te houden. We raden onze supporters dan ten stelligste aan trouw op post te tekenen voor elke nieuwe aflevering met om te beginnen de eersteling die te beluisteren valt op:

Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/marc-willems

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/…/tweemansblok/id1727538354

Deepee 05/02/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.