Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Succesvolle reset-reload-restart tegen Caruur Gent

Zelfs bij NASA kan men wellicht de geplande lanceringen die correct volgens plan en stipt op tijd werden uitgevoerd tellen op de vingers van één hand. Liep de eerste wedstrijd in de Lotto Volley League af op een sisser dan greep het team deze nieuwe kans om wel het verhoopte resultaat neer te zetten met volle handen en werd dit bovendien nog gekoppeld aan een prima teamprestatie. Nochtans waren de Gentenaars met een kofferbak vol vertrouwen afgezakt naar de Tomabelhal na hun overwinning tegen Lindemans Aalst.

Coach Johan Verstappen behield het vertrouwen in de spelers die de volle buit claimden in zaal Schotte. Coach Steven Vanmedegael bracht een kleine wijziging aan met de inzet van Stijn D’Hulst aan de pass.

Tot een 9-8 score bleef de eerste set mooi in evenwicht. Zoals verwacht deed setter Kobe Brems veelvuldig beroep op receptie-hoek Ryan Poole (Ierland) maar dan nam Knack Volley geruisloos wat afstand zodat de spelers bij 13-9 voor het eerst langs de kant geroepen werden. Veel zoden bracht dit helaas niet aan de dijk voor Caruur Gent want na zijn score voor 18-13 parkeerde Simon Plaskie zijn relaxzetel eventjes aan de serveerlijn. Hij begon er met een ace (19-13) en sloot er ook mee af (24-13). Martijn Colson zorgde nog eventjes voor uitstel van het verdikt maar een servicefout van Kobe Brems deed het mes van de guillotine vallen: 25-14. Uitblinker en later Star of the Game Simon Plaskie liet op het scoreblad een 5 op 6 noteren en met de reeds geciteerde twee aces kroonde hij zich in dit eerste luik tot topscorer. Bezoeker Ryan Poole moest het stellen met een 5 op 9.

 

In set twee speelden beide opposites, Diego Gonzalez en Lou Kindt, de hoofdrol. Maar ook Lennert Van Elsen toonde zich opnieuw in goeie doen en deed met een block en score een flinke duit in het zakje voor een snelle 6-1 kloof. De time-out bij 9-4 moest voor Caruur Gent voor verandering zorgden en bovendien kregen Jan Breburda, Markus Held en ook Ricardo Hofman hun kans. Deze spelerswissels hadden, na wat inlooptijd, wel tot gevolg dat de bezoekers tot op één puntje naderden (14-13). Maar hun voet volledig naast die van de thuisploeg zetten lukte niet, integendeel, want tweemaal Diego Gonzalez en éénmaal Simon Plaskie hielpen Knack Volley aan de 17-13. Dit was de uppercut teveel en de set werd finaal duidelijk binnengehaald met een 25-20 eindstand.

 

D’Nyserweg photography

Een 2-0 voorsprong in sets en dan kun je het raden dat de ongeschreven wetten van set drie in werking treden. Een snelle 1-5 kon nog hersteld worden (6-7 ace Simon Plaskie) maar bij 7-11 riep Steven Vanmedegael zijn troepen bij zich voor een korte briefing. Martijn Colson was de derde set als opposite gestart in de plaats van een niet zo secure Lou Kindt. Het was echter vooral Ricardo Hofman die zijn duivels ontbond en de Landskampioen geruime tijd op afstand hield (11-16). Beetje voor beetje, met af en toe een breekpunt en gedirigeerd door Generaal Stijn D’Hulst, kon Knack Volley knagen aan de achterstand (14-16) en de bezoekende receptielijn begon bovendien plots aarzelend te acteren. Toen ook het vizier van Martijn Colson niet juist afgesteld stond zagen we de 18-18 verschijnen op het scorebord. Die perfecte balans bleef er staan tot 22-22 maar opnieuw deed mistasten in receptie Caruur Gent de strop om en konden Simon Plaskie en tweemaal kapitein Matthijs Verhanneman dankbaar gebruik maken van de geboden kansen (25-22).

 

Op zaterdagavond 28 oktober geven beide teams elkaar opnieuw afspraak in de Tomabelhal en dit voor een heel wat belangrijker alles beslissend duel in de Bekercompetitie. Wie zet een eerste stap richting Bekerfinale in het Sportpaleis? Hiervoor geven we afspraak eind volgende week. Maar eerst wacht er een tussenstop in Guibertin op zondagavond 22 oktober om 18:00 uur en zullen we zeker een flashback hebben naar de eerste wedstrijd van vorig seizoen toen we er met heel wat moeite met 2-3 konden winnen.

Maar zoals geschreven afspraak op zaterdag 28 oktober om 20:30u met volle ondersteuning van The Blue Wall om het bekerparcours verder te zetten.

Foto’s

Bekijk de highlights

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20231018_97557826

D’Nyserweg photography

Brilsmurf 19/10/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.