Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Strohalm of kampioenenfeest?

Zaterdag kan het doek vallen over de volleybalcompetitie 2021-2022 en kan Knack Volley  zichzelf met een dertiende landstitel belonen. Tenzij Decospan Menen de laatste strohalm grijpt en nieuw vuur in de finalestrijd blaast.

Wie de voorbije twee wedstrijden bijwoonde en alleen met het verstand de derde titelfinale benadert, kan niet anders dan beamen dat Knack Volley de kroon zaterdag zal opzetten. Maar… in sport spelen nog tal van andere factoren mee dan de ratio. Dat weten Steven Vanmedegael en zijn spelers ook. Want laten we eerlijk zijn. Decospan Menen startte in beide wedstrijden sterk. Zeker de eerste set van de tweede wedstrijd was van een bijzonder hoog niveau. Het zag er lange tijd naar uit dat die naar de “thuisploeg” zou gaan. Gelukkig kon voor de “bezoekers” Sander Depovere de groene receptielijn tureluurs serveren (dixit Frank Depestele).

Vanaf dan zat Decospan weer in de anaconda-wurggreep van Knack Volley. En dan is langzaam verstikt worden het enige perspectief. Of zoals de Borg uit de illustere sf-serie Star Trek pleegden te zeggen: “All resistance is futile”. Perfecte recepties (alweer een dijk van een wedstrijd van een te dikwijls over het hoofd geziene Dennis Deroey), efficiënte block-defence en een niet aflatende service druk. Geraak daar maar onderuit. In het wedstrijdverslag op de site van Menen werd het mooi omschreven: “Wij serveerden om niet te missen, Knack serveerde om te acen”. “De wet van de sterkste – part 2” was dan ook de eerlijke titel van het verslag. Maar dus weten de “bezoekers” van zaterdag perfect wat hun te doen staat om zand in de Knack-machine te gooien. Ze kunnen natuurlijk ook eens bij Captain Kirk te rade gaan. Die liet zich door de Borg ook niet intimideren.

Ook benieuwd of de groenen het tij alsnog kunnen keren? Of wil je het dertiende titelfeest van Knack Volley bijwonen? Reserveer dan zeker je ticket. Want is de uitslag misschien nog niet zeker, één iets staat wel vast: het wordt weer een geweldig sfeertje met volleybal om duimen en vingers van af te likken. Wees er dus bij want de twee tenoren van de voorbije competitie verdienen het respect van een tot de nok gevulde Tomabelhal.

Tickets reserveren op https://tickets.knackvolley.be/event/172

Opgelet: de wedstrijd vangt opnieuw aan om 20u!

IGD 06/05/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.