Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

De straffe couscous bleek na twee sets uitgewerkt

Het eetfestijn bij de thuisploeg met couscous à volonté had de spelers van VBC Waremme duidelijk gesmaakt want ze serveerden straffe kost in de eerste set. Samuel Fafchamps bleek een gesel vanop de achterlijn met drie aces. Pierre Perin en Kevin Klinkenberg namen keer op keer het Roeselaarse block te grazen met een block-out of een staalharde pipe. Bij Knack Volley was het echter moeizaam punten sprokkelen en naar adem happen om de enthousiaste Wawa’s bij te houden. Livestreamcommentatoren Philippe Halleux en Pierre Honnay konden kirren van plezier en zagen tot hun allergrootste vreugde dat hun team verdiend en met ruime cijfers de eerste set binnenhaalde: 25-18.

Ook in set twee liep de geroemde machine niet zoals gewenst en moest tot twee keer toe een kleine kloof gedicht worden. Bij 16-15 leek het momentum te draaien want met drie op een rij leken de mannen in blauw dan toch de juiste cadans gevonden te hebben. Ze konden de voorsprong aanhouden tot 17-20 maar moesten in een prangende eindfase het team van Frédéric Servotte, voortgestuwd door een beresterke Kevin Klinkenberg, in extremis naast zich dulden (23-23). Toch werd, met de hakken over de sloot, erger voorkomen dankzij een score gevolgd door een winnend block van Pieter Coolman (24-26).

Met een goede start (1-4) dwongen Stijn D’Hulst en zijn strijdmakkers de thuisploeg al snel naar de time-out. De spelers van VBC Waremme, met hoofdaanvaller Louis Laenen in de plaats van Romans Abinet, wierpen zich met lijf en ledematen in de strijd en slaagden erin de kloof te reduceren tot 6-7. Bij  een 11-12 stonden Pierre Perin en Kevin Klinkenberg al met respectievelijk dertien en zeventien punten achter hun naam. Seppe Rotty kon er daar vijftien tegenover zetten. Dan moet het maar met een block dacht onze setter en liet zowaar een blockpunt op zijn scoreblad noteren. Henri Treial volgde zijn goede voorbeeld: 11-14. Met opnieuw twee winnende blocks van Pieter Coolman en Matthijs Verhanneman werd de kloof verder uitgediept en dit tot een geruststellende 13-21. De setwinst kwam vervolgens niet meer in gevaar door scores van onze kapitein, geassisteerd door Simon Plaskie en Tijl Van Looveren die zijn ongewilde medewerking verleende met de ultieme misser: 14-25.

Het trio Matthijs Verhanneman – Seppe Rotty – Simon Plaskie liet er geen gras over groeien met een 0-3 bliksemstart in set vier als gevolg. Die werd uiteraard dadelijk gevolgd door een plaatselijke time-out. Maar Pierre Perin en Kevin Klinkenberg faalden (1-5) en een andermaal zeer verdienstelijke en waardevolle Henri Treial plaatste nog maar eens een block (2-7). Nu bleek de machine volledig onder stoom (4-12). De videochallenge gaf de thuisploeg wel een derde keer op vier pogingen gelijk (7-13 en geen 6-14). Bij een 9-16 hield het commentatorsduo er nog de moed in. Maar die zonk de thuisspelers in de schoenen bij het zesde block van Henri Treial (9-18). Louis Laenen scoorde en liet daarna twee aces optekenen zodat Steven Vanmedegael bij 12-18 voor zekerheid en dus een time-out koos. Seppe Rotty nam de ploeg verder op sleeptouw met een aanval gevolgd door een ace (12-20). Waarna Simon Plaskie er nog eentje bovenop timmerde. Ook de eerste setbal kwam er na een ingehouden opslag van Simon: 13-24. En het was zowaar Stijn D’Hulst die met een verrassende tweedehandse bal de set en match besloot: 14-25.

De volgende afspraak ligt vast voor komende woensdag met meer dan waarschijnlijk het allerlaatste optreden in de Tomabelhal van ‘den Straffen’ in spelerplunje. Niet te missen dus!

Hoogtepunten

Blocks

Foto’s

DeePee 17/03/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.