Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Straf, straffer, strafst

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20231119_97276360 

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20231119_97590185

https://kw.be/sport/volleybal/leider-roeselare-knokt-zich-naar-2-3-zege-bij-haasrode-leuven-in-lotto-volley-league/ 

De bevoorrechte getuigen in de Sportoase zullen zich deze wedstrijd ongetwijfeld nog lang herinneren. De krantencommentaren zijn unaniem lovend en de setstanden spreken voor zich.

In set één kreeg Knack Volley een pandoering van jewelste. Het moet geleden zijn van een uitwedstrijd in Limburg, meer dan 10 jaar geleden, dat het team in blue zijn puntentotaal amper in de dubbele cijfers kon brengen in een set. De ene bron spreekt over dertien minuten, een andere over zeventien… maar de setstand was wel degelijk een straffe 25-13

In set twee leek de Landskampioen de thuisploeg een koekje van eigen deeg te bakken (10-20) maar moest vervolgens vijf punten op een rij incasseren. Bij 20-22 was het in de tweede time-out alle hens aan dek om vervolgens toch de sets in evenwicht te brengen: 21-25. En toen moest het strafste nog komen.

Set drie zal wellicht de annalen ingaan als de spannendste set sinds jaren. Wanneer we in ons persoonlijk geheugen graven dan keren we terug naar de kampioensmatch in Schiervelde anno 2000. Op gevaar van wat erosie in onze geheugencellen refereren we naar een setstand van 36-38 tegen toen nog Noliko Maaseik. Toch kon Knack Roeselare met Dragan Svetozarević, Albert Cristina, Kris Tanghe die avond de titel vieren. Een titel was nog niet de inzet en toch kregen beide teams elk hun dosis setballen. Tien stuks voor Volley Haasrode Leuven en vijf voor Knack Volley Roeselare. De strafste prestatie in deze set mag ongetwijfeld op naam geschreven worden van de Leuvense kapitein die een memorabele 23 punten liet noteren. Het was finaal Simon Peeters die van op de achterlijn de set besloot bij 40-38.

Na een haasje-over-set leek het ongeslagen Leuven deze status te bevestigen (23-22) maar toch kreeg het geen enkele matchbal. De vijfde setbal was de goede voor Knack Volley (26-28). De thuisploeg verloor bovendien bij 23-24 zijn scoringsmachine en zou gehandicapt de belle moeten aanvatten.

In de rush van de korte vijfde set kon Knack Volley snel een 1-4 voorsprong bijeen spelen. De time-out van coach Kris Eyckmans bracht, helaas voor hen, niet volledig het verhoopte resultaat. En na de 5-9 kon ook een tweede interventie niet beletten dat de meegereisde supporters bij 5-11 met de feestgezangen begonnen. Knack Volley moest nog één puntje toestaan om zelf ongenadig toe te slaan en met een 6-15, na een straffe wedstrijd van beide teams, de overwinning te claimen. Stijn D’Hulst kreeg de trofee Star of the Game.

In de voorlopige rangschikking volgt Leuven (met één wedstrijd minder gespeeld) op twee punten terwijl Greenyard Maaseik (dat na vier nederlagen op een rij eindelijk nog eens kon winnen) vier punten in het krijt staat.

Of we aanstaande donderdag meer van dat strafs en moois krijgen valt af te wachten want met Ziraat Ankara is de tegenstand opnieuw niet van de poes. GDI blikt in een volgend artikel op deze website vooruit naar dit eerste Champions League duel.

In de marge, en meer precies in het verslag van de Raad van Bestuur van Volley Belgium dd 19 oktober 2023, lezen we onder de rubriek Financiën 1.2 : “Guy (nvdr: Juwet, bondsvoorzitter) plant in november een ontmoeting met Knack Roeselare om een punt te zetten aan het aanslepende dossier ivm de niet aansluiting van Tomas Rousseaux in mei 2019.” Of hoe een ‘vergeten in een binnenzak?’ geldige aansluitingskaart de bond, bijna vier jaar later, noodzaakt te gaan aankloppen bij de partij die in deze disussie steeds gelijk kreeg in elke stap van een juridische procedure. Straf…in de twee betekenissen van het woord als je begrijpt wat we bedoelen.

Afspraak komende donderdag.

Naschrift: het geheugen van Brilsmurf is duidelijk niet onfeilbaar want eejo maakt melding van een duel, in het seizoen 2006-2007, tegen Belgorod met een 3-1 winst en volgende setstanden: 25-16, 32-30, 40-42 en 25-16. En wie weet zien we nog uitzonderlijke setstanden over het hoofd?

foto’s

Brilsmurf 20/11/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.