Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Straf duel op komst in de Milsestraat 53 te Haasrode

In de voorbije volleyballoze weken moesten we onze pap koelen met de demonstructies van ene Wout Van Aert maar konden we ook ons hartje ophalen met het spektakel in het Alexandra Pallace in London, bij de dartliefhebbers beter gekend als Ally Pally. De one-hundred-and-eighties vlogen de toeschouwers om de oren (meer dan 800 stuks). De termen bullseye, 9 darter (een perfecte leg waarbij de speler erin slaagt na negen pijlen uit te gooien), tops, checkout kenden we al maar ons vocabularium werd verrijkt met de Shangai (het raken van een single, double en triple van hetzelfde nummer), een big fish (een checkout van 170, de hoogst mogelijke finish en dit doe je via triple 20, triple 20 en bullseye) en andere termen.

We genoten ook volop van de variatie aan walk-on songs maar wat nog meer tot de verbeelding spreekt zijn de nicknames van de spelers. Zo werd de finale gespeeld tussen Peter ‘Snakebite’ Wright en Michael ‘Bully Boy’ Smith die in de vorige rondes afrekenden met illustere spelers zoals Gerwyn ‘Iceman’ Price, Dave ‘Chizzy’ Chisnall, James ‘The Machine’ Wade. En wat te denken van Fallon Sherrock ‘the Queen of the Palace’? ‘Mighty‘ Michaël Van Gerwen werd uitgeschakeld door een tegenstander met de naam ‘Corona’ en onze eigen Dancing Dimitri ‘The Dreammaker’ Van de Bergh ging er al in de eerste ronde uit.

Driewerf helaas kent het volleybal niet de kleurrijke termen van het darts, we moeten het doen met hoogstens een nieuwe term zoals ‘hybride opslag’. En qua fantasievolle toevoegingen aan de spelersnamen is het ook pover gesteld. Bij Knack Volley doen we het met Mathijs ‘Popeye’ Desmet, ‘Mooi mooi’ Pieter Coolman, Dennis ‘the Floormenace’ Deroey en Matthijs ‘Sloopwerken’ Verhanneman. Het staat de lezer vrij suggesties te opperen om het lijstje aan te vullen. En voor één keer verwelkomen we ook de input van andere supporters.

De meest gekende maar niet langer bij ons is, u raadt het, Straffen Hendrik. Al te veel lezen we echter ‘Straffe’ Hendrik maar als bedenker van de toevoeging willen we hier eens en voor altijd de puntjes op de ‘i’ zetten of beter gezegd, de ‘n’ aan de ‘Straffe’ toe te voegen.

Het duel tussen Knack Volley en BDO Haasrode Leuven was de opener van het seizoen voor beide teams. Het werd een beklijvend duel waarbij Knack Volley zich gelukkig prees met de volle buit. De titel van het wedstrijdverslag sprak boekdelen: ‘Geen tranen maar wel bloed en zweet’.

Een bekerfinale tussen beide teams was theoretisch mogelijk en daar hoopten we stiekem op. Maar Decospan Menen, en ondertussen ook Caruur Gent, en Lindemans Aalst staken er een stokje voor. Vooraleer echter weer op Europees niveau te acteren kijken beide teams elkaar in de ogen op zondag 9 januari om 16.00u (nieuwe datum!). Een straf duel tussen twee Belgische topcoaches en met veel Belgen tussen de lijnen en in de huppelhoek.

We gaan ervan uit dat de hoogste instanties van het volleybal ondertussen meer doen dan persverklaringen afleggen of goede intenties oreren, maar tot nader bericht zullen we duimen voor een vlekkeloze stream om de ‘pipes’, ‘side-outs’, ‘floats’, ‘powerserves’ te bewonderen.

 

 

 

DeePee 08/01/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.