Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Stijn D’Hulst wil met Knack Roeselare in de Champions League blijven: “We zijn één match verwijderd van ons doel”

Wie aan Volley Lube denkt of aan Knack Roeselare, moet bij Stijn D’Hulst zijn. De Belgische spelverdeler heeft bij de Italiaanse topclub van Civitanova gespeeld. Nu is hij aan de slag bij de landskampioenen van Roeselare. De West-Vlamingen moeten hun laatste wedstrijd van de poulefase in de Champions League bij de Italianen afwerken. De Knack-ploeg krijgt ginder de laatste kans om in de hoogste reeks van het internationale clubvolleybal te blijven.

“En we gaan trachten om in de Champions League te blijven”, klinkt Stijn D’Hulst vastberaden. “De opdracht is duidelijk: winnen. We gaan niet speculeren of mijn ex-team al dan niet met hun sterkste formatie zal starten. Zij zijn al geplaatst voor de volgende ronde, maar de ploegen die als eerste eindigen, hebben een voordeel bij de nieuwe loting indien zij al hun wedstrijden in jun poule hebben gewonnen. Die kans willen ze hoogstwaarschijnlijk niet laten liggen.”

Vangnet in de CEV-Cup

“Het grote voordeel is dat dit geen wedstrijd op leven en dood wordt”, denkt de spelverdeler van Knack. “Het Europees volleybal valt niet weg wanneer we zouden verliezen. We hebben nog steeds een mooi vangnet in de CEV Cup. Laat me wel duidelijk zijn. We gaan het Champions League volleybal niet laten liggen als de kansen reëel zijn om door te stoten naar de volgende ronde in dit kampioenenbal. We zitten nu in die laatste fase. Bij de start van het seizoen waren de play-offs in de CL een mikpunt. We staan één match verwijderd van ons doel.”

 

“We zijn er ons wel van bewust: het blijft Civitanova en dat is een topclub, zonder meer”, blijft Stijn D’Hulst realistisch. “Dat is een ploeg boordevol kwaliteit. We moeten ons allerbeste niveau halen om van hen te kunnen winnen. Zonder een echte topprestatie van Roeselare maken we weinig kans, maar we geloven erin. We hebben geen extra prikkel nodig, want de laatste weken hebben we op Belgisch en vooral Europees vlak getoond dat we een hoog spelpeil halen. We hebben ervaring opgebouwd in moeilijke situaties, de focus staat scherp. Denk maar aan onze laatste ontmoeting tegen Tours. Ginder hebben we veel vertrouwen getankt.”

LEES HET ORIGINELE ARTIKEL OOK HIER

Walter Vereeck - het laatste nieuws 23/01/2023 25/01/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.