Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Stijn D’Hulst (Knack Volley) tegen ex-ploeg Lube Civitanova

Zaterdag stond voor Knack met de competitiewedstrijd tegen Achel de prelude op een aartsmoeilijke decembermaand op het programma. Stijn D’Hulst (31) hunkert daarbij naar de komst van zijn ex-ploeg Civitanova naar Roeselare op woensdag 30 november.

De spelverdeler is aan zijn tiende seizoen toe bij Knack Volley. Hij haalde daarbij zeven titels naast vijf bekers en won evenveel keer de Supercup. Tussendoor trok hij één seizoen naar het Duitse Düren en speelde hij twee seizoenen bij Lube Civitanova. Met die Italiaanse topper won hij in 2019 zowel de European Champions League als de Wereldbeker voor clubs vooraleer hij naar Knack terugkeerde. Met de ervaring van drie seizoenen buitenlands volleybal stuurt hij nog heel ambitieus het team aan.

Versterkt collectief

Stijn D’Hulst stelt dat het resultaat van die acht wedstrijden in 26 dagen mee bepaalt hoe de rest van het seizoen na de jaarwisseling verloopt. “Omdat daarin de dubbele halve finale voor de Belgische beker tegen Maaseik geprogrammeerd staat naast twee Europese thuiswedstrijden (Civitanova en Benfica, red.) hebben wij geen alternatief, wij moeten winnen om de scherpe seizoensambities niet te hypothekeren.” De vlotte zege tegen Waremme van zaterdag met een omzeggens compleet andere ploeg illustreerde vooral dat Knack in de breedte versterkt is. Of niet? “Dat hebben de supporters nu pas kunnen zien. Wij wisten dit al van het moment dat die transfers bekend waren. Maar vooral op training konden wij dat dagelijks vaststellen. Die wedstrijd tegen Waremme was een ideale gelegenheid om enkele spelers die met kleine kwaaltjes sukkelen extra rust te geven in functie van die belangrijke wedstrijden.” Maar eerst was er nog de competitiewedstrijd tegen rode lantaarn Achel. “Ook die wedstrijd werd au serieux genomen. Wij hebben als groep al voldoende bewezen dat wij elke wedstrijd even gemotiveerd aanpakken.”

RIK BEKAERT (KRANT VAN WEST-VLAANDEREN - 25/11/2022) 30/11/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.