Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Stijn D’Hulst (Knack Roeselare): “De belangrijke wedstrijden komen er nu aan, hier doen we het voor”

Knack Roeselare is de novembermaand zeer goed gestart. De traditionele clash met Greenyard Maaseik werd dinsdagavond met succes gewonnen door het team van coach Vanmedegael. Tijdens de volgende weken staat het Knack-team voor flink wat uitdagingen. Eerst is er de allesbeslissende bekerontmoeting met Caruur Gent en daarna beginnen de krachtmetingen voor de Champions League.

 

“Hier doen we het voor, hé”, verklaart Stijn D’Hulst, een man van vele oorlogen. Hij heeft het allemaal reeds dikwijls meegemaakt. “Dit is inderdaad een cruciale periode. Na een goede seizoensvoorbereiding, zijn we er klaar voor. De confrontatie met Maaseik was een goede waardemeter. Dat was een nuttige test richting de Champions League. Nu moet het gebeuren. De belangrijke wedstrijden komen er nu aan.”

 

Twee koplopers van de ‘Lotto Liga’ tegenover elkaar

“We beginnen de drukke periode met de kwartfinale voor de Belgische beker”, somt de spelverdeler op. “In de bekercompetitie kan het wel eens spoken, dat weten we nog van vorig jaar. Het Gentse team staat momenteel op een erg verdienstelijke tweede plaats in de ‘Lotto Volley League’. Die mannen zitten duidelijk in de flow. We zijn gewaarschuwd.”

 

“De opslagdruk zal – net zoals in de wedstrijd tegen Maaseik – alweer bepalend zijn voor het verloop van deze bekermatch”, beseft Stijn D’Hulst. “Zowel Gent als wij kunnen vanuit de servicezone stevig uithalen. We verwachten een Caruur-team dat met veel lef tegenover ons zal staan. We zullen erop voorbereid zijn. Bovendien heeft hun hoofdaanvaller Jente De Vries de goede vorm te pakken. Het zal dus niet alleen vanuit de service moeten gebeuren, maar ook vanuit onze organisatie op hun smashes. Hetzelfde geldt voor hen ook natuurlijk, want onze opposite Pablo Kukartsev is tegenwoordig al even moeilijk af te stoppen.”

 

“Je voelt aan alles dat er een topperiode voor de deur staat”, stelt Stijn D’Hulst vast. “Er wordt nog scherper getraind. Dat Gent niet zo’n professionele werking heeft, doet niets terzake. Ook de supercup telt niet meer mee. Het blijft een bekermatch en Caruur won vorig jaar de ‘Belgian Cup’. Dan kunnen zij ongetwijfeld dat tikkeltje meer.”

Lees het artikel in de krant via deze link.

Walter Vereeck (hln.be - 3 november 2022) 04/11/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.