Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Steven Vanmedegael (Roeselare) geschokt door het nieuws over het stoppen van Menen: “Volleybal en de clubs moeten veel meer ondersteund worden”

De harde klap dat Menen op het einde van het seizoen stopt met de activiteiten van het team viel tot in Polen te horen. De hele delegatie van Knack Roeselare reageerde – vlak na de Champions League-wedstrijd tegen Jastrzebski Wegiel – geschokt op het nieuws uit België.

Over het verrassende bericht is de reactie van de Roeselaarse trainer-coach Steven Vanmedegael duidelijk. “Misschien heeft men bij Menen getracht om een laatste reddingsboei te gooien zodat potentiële geldschieters in actie schieten wanneer zij dit lezen. Dit onheilspellend bericht is in ieder geval een slechte zaak voor het Belgische volleybal. Het professionele werking van vele ploegen komt met zulke toestanden in gevaar.”

“Ik stel vast dat er momenteel amper inspanningen geleverd worden door de Liga om ploegen te ondersteunen”, gaat de 35-jarige coach voort. “Voor topteams is dit een drama. Ik ben erg bezorgd over de toekomst van de EuroMillions League en het volleybal in zijn totaliteit. Wat zal er gebeuren wanneer er een extra stijger vanuit de nationale reeks komt? Bestaat er überhaupt ruggensteun tijdens die zware overgang naar het hoogste niveau.”

 

Initiatieven

“De perikelen rond Covid-19 mogen nooit als een verontschuldiging gebruikt worden voor de huidige situatie. Dat is te goedkoop, te gemakkelijk”, constateert Vanmedegael. “Ik haal als voorbeeld het publiek erbij. De toeschouwersaantallen – ook tijdens topaffiches met Maaseik en Roeselare – waren al voor de pandemie gedaald. Zelfs tijdens de klassieker tussen de twee meest succesvolle teams van België waren de tribunes te vaak halfleeg.”

“Alleen wanneer de verenigingen zelf initiatieven organiseren – bijvoorbeeld bij ons, maar ook onlangs in Leuven – zit de zaal stampvol. Zoiets moet niet alleen vanuit de clubs komen. Daar kunnen de Belgische bollebozen ook iets aan doen, in samenwerking met hun sponsors en binnen hun beleidsvisie om het volleybal vooruit te helpen”, besluit Vanmedegael. “Nu staan we er te vaak alleen voor en dan gebeuren er rampen zoals in Menen.”

 

Lees het artikel in de krant via deze link

Walter Vereeck - het laatste nieuws 26/01/2022 26/01/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.