Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Steven Vanmedegael leidt Knack Volley voorbij de voorlaatste klip richting Sportpaleis

Voor de microfoon van radiojournalist Eddy Botteldoorne verduidelijkte Pieter Coolman, na de wedstrijd, dat zeker in de eerste set Knack Volley doorgegaan was op zijn midweeks Europees elan. Pieter was toch wel verrast dat Greenyard Maaseik bij de start eerder slap uit de hoek kwam. Met twee blocks op een rij, voorafgegaan door een winnende aanval, had Rune Fasteland dadelijk een impact op het scoreverloop en een eerste kloofje (4-2).

Missers van Ferre Reggers en tweemal Adam Bartos, die nochtans allesbehalve een slechte partij zou afwerken, deden dit verschil al snel oplopen tot 8-3. De service liep voor het team in blue als een ‘tiereliere’ en pas op het einde van set 1 werden twee opslagmissers genoteerd (21-12 en 22-14). Ook bij Greenyard Maaseik bleven net- of outservices binnen aanvaardbare perken (4 stuks) maar de dreiging die we verwacht hadden van vooral een Athanasios Protopsaltis bleef uit. De Cyprioot werd door spelverdeler Renet Vanker schaars bediend en bleef in de eerste set steken op twee scores.

Vijf middenaanvallen brachten slechts twee punten op voor de Limburgers. Bij Knack Roeselare waren de zeven middenaanvallen goed voor vier punten maar de in totaal drie blocks van Rune Fasteland veroorzaakten het meeste schade. De ‘battle der opposites’ (Ferre Reggers met vier scores tegen Pablo Kukartsev met vijf ) leverde geen duidelijke winnaar op. Het was vooral de teamprestatie met hoogstaand serveerwerk, een vlekkeloze verdediging en gevarieerd verdeelwerk van Stijn D’Hulst, dat met zich mee bracht dat de beslissing in deze eerste set snel viel: 10-6, 13-7, 15-8 om finaal te eindigen in een overduidelijke 25-16 setscore.

Greenyard Maaseik schroefde in set twee zijn niveau duidelijk op en kon lange tijd gelijke tred houden met de thuisploeg. We zagen wel meer opslagmissers (zes stuks) bij Knack Volley maar de drie aces waren dit risico duidelijk waard. Het was vooral deze van Matthijs Verhanneman voor de 21-19 die pijn deed bij de bezoekers. Maar deze set werd er vooral één van een werkelijk onstuitbare Pablo Kukartsev. Onze geweldenaar bleef in zijn negen aanvalspogingen foutloos en kon in deze set pronken met een perfect 100% rapport. Zo’n cijfers zijn op dit niveau toch wel uitzonderlijk.

Het middencompartiment werd door beide teams eerder gemeden. Illustratief daarbij was dat we in de statistieken geen enkel aanvallend punt terugvinden voor noch Pieter Coolman, noch Rune Fasteland. Het lied ‘mooi, mooi, Coolman’ konden de thuissupporters deze maal dan ook niet meebrullen. Het verschil, voor het ingaan van moneytime, was nooit meer dan twee punten (7-5, 10-12). Twee scores uit de reeks van negen door Pablo ‘The Terminator’ en een winnend block van een verrezen Märt Tammearu deden het team van Fulvio Bertini tenslotte de das om (25-22). Al toonden ze zich bij Maaseik absoluut niet tevreden met de laatste beslissing van scheidsrechter Koen Luts.

Het werd meer van dat in de derde en laatste set, wellicht omdat ze bij Greenyard Maaseik maar al te goed beseften dat ze dreigden van een kale reis terug te komen. Maar de verdediging onder de deskundige leiding van libero Dennis Deroey stond pal (reception pos. 72%). Zijn opponent aan de andere zijde van het net moest met heel wat lagere cijfers tevreden zijn (reception pos. 42%).

Knack Volley leek aanvankelijk resoluut naar een derde setwinst af te stevenen (7-4) maar het nummer 77 kwam op de proppen en liet de kleine voorsprong smelten als sneeuw voor de zon (10-11). Opnieuw viel de beslissing pas in de dikke punten en het was deze maal Märt Tammearu, die met zijn beste opslagen, vernieling toebracht bij de mannen in het rood. We noteerden twee aces voor 20-18 en 23-18. Het geluk bleek ook nog de kant te kiezen van Knack Volley want zijn netrollertje kon niet verwerkt worden door Adam Bartos. Deze laatste spartelde, na het eerste wedstrijdpunt van Pieter Coolman (24-19), nog tweemaal tegen (24-20 en 24-21). Maar het was tenslotte Ferre Reggers die het net, bij zijn opslag, niet kon vermijden (25-21). Al bij al een duidelijke afknapper voor de recordkampioen die sinds het seizoen 2011-2012 wacht op nieuwe bekerwinst.

Na de wedstrijd zagen we coach Fulvio Bertini in een geanimeerde discussie gaan met scheidsrechter Koen Luts en dit wellicht over de bestraffing die Adam Bartos terecht kreeg op het einde van set 2 voor een onreglementaire netoverschrijding met balcontact ten nadele van setter Stijn D’Hulst. Het was overigens duidelijk dat beide heren niet op hetzelfde spoor zaten.

Kan een afbeelding zijn van 8 mensen en binnen

Foto Jan Vanmedegael

Bij Decospan Menen kunnen ze de bus richting Antwerpen al bestellen, maar dat konden ze bij wijze van spreken reeds bij de lottrekking in juni… of was het nu juli?

Bij Knack Volley mag The Blue Wall hoogstens uitkijken naar het e-mailadres van meerdere firma’s om een prijsvergelijkende offerte aan te vragen. Kwestie van het vel van de beer…  je weet wel. De opdracht is duidelijk voor Knack Volley: op zaterdag 17 december zo vlug mogelijk twee sets binnenhalen om een riskante golden set te vermijden en de tickets richting Antwerpen met bijhorende overnachting te boeken. Ook Greenyard Maaseik moet niet twijfelen over zijn opdracht: vier sets, waaronder een golden set, pakken.

Woensdag trekken we, nu in competitieverband, opnieuw naar uittredend Bekerwinnaar Caruur Gent terwijl Greenyard Maaseik in de buurt blijft met een bezoekje aan zaal Vauban. Voor Knack Volley staat vervolgens (zaterdag 10 december) een thuiswedstrijd tegen Lindemans Aalst (met een nieuwe coach?) op het programma. En vooraleer op zaterdag 17 december voor deel 2 naar Maaseik te trekken, wacht er nog het levensbelangrijke duel tegen Lissabon in de Champions League (dinsdag 13 december). Er staat dus inderdaad nog veel lekkers op de menukaart voor de Knack-supporters.

Foto’s Jan Vanmedegael

Foto’s Jo Naert

De wedstrijdstatistieken

Artikel Rik Bekaert – Krant van West-Vlaanderen

vermelding ‘Het Nieuwsblad’

Brilsmurf 04/12/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.