Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Stadsbestuur huldigt Knack Volley voor titel en beker

Donderdagavond 29 april huldigde het Roeselaarse stadsbestuur Knack Volley voor zijn twaalfde titel van landskampioen en veertiende beker die het in dit coronaseizoen bijeensloeg. Een coronaveilige huldiging was het aan de ingang van het Citroenstraatje dat voor de gelegenheid in de blauwe ledverlichting stak of de clubkleuren van Knack Volley.

Op de huldiging was een beperkte afvaardiging van de spelers aanwezig, met name Hendrik Tuerlinckx, Matthijs Verhanneman, Stijn D’Hulst en Sander Depovere naast trainer Steven Vanmedegael. Het Knack-bestuur was vertegenwoordigd door voorzitter Francis De Nolf, directeur Dirk Specenier en beheerraadslid Stefaan Coussée. Burgemeester Kris Declercq en schepen van sport José Debels tekenden present in naam van het stadsbestuur.

‘Jarenlange samenwerking’

De burgervader wenste de club proficiat met die zoveelste titel en beker in deze toch wel heel aparte competitieomstandigheden zonder publiek. “Dat dubbel succes onderlijnde de clubslogan ‘One team, one family’ en ik voeg er dan ook altijd graag ‘One City’ aan toe”, zei Kris Declercq. “Die onderscheiding geeft nog meer uitstraling aan onze stad. Wij ondersteunen de inspanningen van het bestuur dan ook graag in een al jarenlange samenwerking die wij in de toekomst nog zullen intensifiëren.”

De burgemeester had nog een speciaal afscheidswoordje over voor Hendrik Tuerlinckx die langs de grote poort de club verlaat en in Haasrode/Leuven een nieuwe uitdaging aangaat.

Eresaluut

Schepen José Debels onderstreepte ook de ambitie van de club die het aandurfde in deze moeilijke tijden de organisatie van een Europees Champions Leaguetornooi op zich te nemen.

Voorzitter Francis De Nolf bedankte in zijn wederwoord het stadsbestuur voor die intense samenwerking, de spelers voor hun knappe prestatie en voor hem was dat eigenlijk de derde titel op rij. Daarmee alludeerde hij op de moeilijkheden rond de verloren titelfinale van twee seizoenen geleden toen medical-joker Tomas Rousseaux niet kon opgesteld worden en Knack maar nipt de titelstrijd verloor van Maaseik, maar ook op de door het Covid-19 stopgezette titelstrijd van verleden seizoen. Met uiteraard een eresaluut aan kapitein Hendrik Tuerlinckx die na dertien seizoenen de club met grootste onderscheiding verlaat.

Burgemeester Kris Declercq beloofde na het fotomoment nog een natje eens de terrassen weer mogen geopend worden.

Krant van West-Vlaanderen (Rik Bekaert) 30/04/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.