Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Setter Seppe Van Hoyweghen vervoegt Landskampioen Knack Volley

Dat de bijna vierentwintigjarige Seppe Van Hoyweghen (° 7 oktober 2000) in het volleybal zou verzeilen was al duidelijk vanaf de derde kleuterklas toen hij bij Kuros Zulte aansloot. In het middelbaar trok hij naar de Topsportschool, eerst twee jaar in Leuven, daarna in Vilvoorde. Vader Bart Van Hoyweghen speelde ooit bij Knack Roeselare (1995-1996 en 1996-1997) tot hij het profvolleybal ruilde voor een andere job. Zijn mama, Ineke Hoho, speelde eveneens volleybal maar op een lager niveau. (Bron: Volleymagazine.be). De naam Hoho doet bij velen terecht een belletje rinkelen want zij is inderdaad de zus van ex-speler Kristof Hoho.

Na de volleybalschool trok Seppe in 2017 naar Lindemans Aalst. In 2019 werd hij op de Volleyproms verkozen tot beste jongere (https://volleymagazine.be/2019/05/18/manon-stragier-en-seppe-van-hoyweghen-beste-jongeren-u21/ ).

Dat hij in 2022 de overstap maakte naar Decospan Menen was een logische en verstandige carrièrezet om er onder de hoede van zijn nieuwe coach, ex-ploegmaat en ex-topspelverdeler, Frank Depestele, verder te evolueren.

Na twee jaar bij de grensploeg zet Seppe Van Hoyweghen nu een nieuwe logische stap met zijn transfer naar Knack Volley Roeselare waar hij bij Stijn D’Hulst zijn leerproces verder kan zetten. Hij zal er de plaats innemen van Sander Depovere. Zijn stevige opslag en zijn lengte (198 cm) om het blok te versterken zijn maar enkele van zijn troeven.

Hij werd door bondscoach Emanuele Zanini geselecteerd voor de komende Golden League 2024-campagne van de Red Dragons.

In zijn prijzenkast liggen momenteel enkel zilveren medailles van Bekerfinales. We kunnen ons best voorstellen dat hij hierin snel verandering wil brengen. Om te beginnen door in september met zijn nieuw team de Supercup te veroveren tegen zijn vorig team, Decospan Menen.

Welkom Seppe en veel succes!

https://volleymagazine.be/2023/02/20/seppe-van-hoyweghen-hopelijk-derde-keer-goede-keer-in-bekerfinale-tegen-knack/

https://volleymagazine.be/2018/07/20/seppe-van-hoyweghen-tips-van-vader-bart-waren-zeer-nuttig/

DeePee 07/05/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.