Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Set- maar geen puntenverlies voor Knack Volley in Guibertin

Het ijzer smeden terwijl het heet is…met dit spreekwoord in gedachten deed Stijn D’Hulst aanvallend weer veelvuldig beroep op, man in supervorm, Simon Plaskie. De wedstrijdstatistieken leren ons dat Simon met een 20 op 36 in aanval andermaal een 56% succesratio wist bijeen te volleyballen. Met nog twee blocks er bovenop kroonde hij zich, met ruime voorsprong, tot topscorer in dit duel.

Dat coach Wannes Rosiers de trofee van Star of the Game echter toekende aan Henri Treial valt meer dan te verdedigen want onze nieuwe middenman, die zich met een setter als Stijn D’Hulst duidelijk zeer goed in zijn vel voelt, timmerde een 73% succes bij elkaar (11 op 15). Een block en ook veertien foutloze opslagen tonen aan dat de sportieve cel het duidelijk goed zag bij de ietwat verrassende aanwerving van Henri.

Een andere, bijzonder verheugende, vaststelling is de beschikbaarheid van Pieter Coolman na zijn opgelopen blessure. Pieter speelde set drie en vier en wellicht is het nu afwachten of er eventuele reactie komt door dit heroptreden.

Helaas moeten we toch een minder positieve noot vermelden met de handblessure van Diego Gonzalez die in set drie bij een 4-4 tussenstand het veld moest verlaten en niet meer opgesteld werd. Afwachten wat het medisch verdict is luidt hier de boodschap.

Bekijk hier de hoogtepunten van de wedstrijd

Slokoppen Simon Plaskie (5 op 6) en Diego Gonzalez (7 op 12) schonken, ondanks heftig verweer van de thuisploeg, de eerste set aan Knack Volley (22-25). De set leek enkele keren in het voordeel van de bezoekers te kantelen (10-15, 18-23) maar telkens vocht Axis Guibertin zich opnieuw in de partij (14-16, 22-24).

Het gaf hen in elk geval het nodige geloof in eigen kunnen want met 9-4 namen ze alvast een uitstekende start in set twee. Knack Volley kon een eerste keer remonteren (10-9) om snel weer op achtervolgen aangewezen te worden (17-12). Tot 19-14 bleef setwinst in het vizier maar de inbreng van Pieter Coolman in de plaats van Lennert Van Elsen veranderde het spelbeeld. Pieter plaatste subito presto een winnend block en Knack Volley naderde tot op kousenvoeten (20-18). Een combinatie (bij 23-21) van twee missers bij de thuisploeg en twee succesvolle aanvallen bij Knack Volley schonk ons tweede setwinst met het kleinste verschil: 23-25.

Het snelle uitvallen van Diego Gonzalez verstoorde de Knack-machine terwijl good old Simon Van de voorde enkele begenadigde momenten kende en ondanks een 11-14 achterstand van zijn ploeg met in totaal zeven punten aanzienlijk bijdroeg tot de remonte en overname (18-15). Dichter dan 20-19 kon Knack Volley niet komen en moest het wat later setverlies incasseren (25-21).

Niet van plan punten te laten liggen ging de Landskampioen (met Hugo Fischer als hoofdaanvaller) vervolgens verschroeiend van start (4-9). En bij een 15-23 tussenstand leek de klus geklaard ondanks een kortstondig tegenspartelen van Axis Guibertin (18-23). Met zijn 21ste en 22ste punt maakte Simon Plaskie een einde aan de wedstrijd.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en tekst

Foto’s

In de Lotto Volley League wacht volgende maand een donderdagse verplaatsing naar het ambitieuze Lindemans Aalst (9 november 2023 om 20:30 uur). Greenyard Maaseik en Volley Haasrode Leuven maken op deze vierde speeldag dan ook uit wie als enige de status van ongeslagen ploeg kan behouden.

Maar eerst staat er nu komende zaterdag, in de Tomabelhal, een uiterst belangrijk bekerduel op de menukaart tegen Caruur Gent. Verliezen is voor beide teams een horrorscenario en toch zal één van hen dit moeten incasseren. Wees er dus bij als supporter en schreeuw, tezamen met The Blue Wall, Knack Volley naar de volgende ronde!

DeePee 23/10/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.