Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Sander Depovere verlaat Knack Volley door de grote poort

Halfweg dit seizoen bracht Sander Depovere het bestuur van Knack Volley Roeselare op de hoogte van zijn carrièreswitch. Ondanks een nog lopend contract tot eind 2026 kiest Sander voor een professionele loopbaan buiten het volleybal.

Sander Depovere (°1995) begon op zesjarige leeftijd te volleyballen in de jeugdreeksen van Knack Roeselare. Op 14-jarige leeftijd stapte de talentvolle spelverdeler over naar de Topsportschool Volleybal in Vilvoorde, waar hij vier jaar verbleef en er dagelijks trainde met onder andere Arno Van de Velde, Lowie Stuer, Thomas Konings en Lou Kindt, allen ex-Knack Volley-spelers. In die periode kreeg Sander al training van zijn huidige coach Steven Vanmedegael. Na Vilvoorde ging het rechtstreeks richting Liga A bij Topvolley Antwerpen (2013-2016) en Prefaxis Menen (2016-2017) vooraleer Knack Volley in het seizoen 2017-2018 zijn jeugdproduct opnieuw binnenhaalde.

In de zeven seizoenen dat Sander Depovere aan de slag was bij Knack Volley bewees hij steeds de perfecte aanvulling te zijn van Stijn D’Hulst, Brett Walsh of Angel Trinidad De Haro in de spelverdeling. Daarbovenop beschikte hij met zijn opslag over een gevreesd aanvalswapen wat hij nogmaals demonstreerde in zijn laatste match in de titelfinale tegen Greenyard Maaseik. ‘Ik hoop dit seizoen af te sluiten met de triple’, liet Sander net voor de bekerfinale in februari optekenen. Welnu, met winst in de Supercup, de Bekerfinale en de Titelfinale werd hierin op alle vlakken voldaan. In het totaal verzamelde Sander vier kampioenentitels, zes bekerwinsten (plus één met Antwerpen) en viermaal winst in de Supercup met Knack Volley Roeselare. Een palmares om trots op te zijn!

Het is duidelijk, Knack Volley en Sander Depovere was steeds een sterk ‘huwelijk’. Ooit gestart als ballenjongen op Schiervelde zouden we kunnen schrijven ‘from ball-boy to A-team’.

Knack Volley wenst Sander Depovere alle goeds voor de toekomst en wie weet neemt zoonlief Gust Depovere wel ooit de plaats in van zijn papa bij Roeselare.

Foto D’Nyserweg Photography

Eejo 03/05/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.