Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Sander Depovere (Knack Roeselare): “Drie wedstrijden voluit gaan en doorstoten naar de kwartfinales in de Champions League”

“Een echt team ben je pas wanneer er sprake is van een gemeenschappelijk doel dat gezamenlijk kan bereikt worden.” De spelers en de coachingstaff van Knack Roeselare hebben een overduidelijke doelstelling in de Champions League. Drie keer winnen: woensdag in de Tomabelhal tegen Friedrichshafen en volgende week twee zeges pakken in Bulgarije tegen Hebar Pazardzhik. Topsport vereist duidelijkheid. De missie is helder en klaar.

“We gaan inderdaad niet twijfelen, we gaan resoluut voor de volle winst”, verklaart Sander Depovere vastberaden. “Knack Roeselare telt momenteel twee punten. Tel daar negen punten bij – drie punten per gewonnen wedstrijd – en we komen aan een totaal van elf punten. Dat is de norm om naar de volgende ronde door te stoten. Dat moet volstaan. Wanneer we onderweg een puntje zouden verliezen, dan moet er gerekend worden. Alleen de beste tweede van elke poule heeft kans op verdere deelname aan de Champions League.”

Wil en motivatie

“Eigenlijk moet er geen rekenwerk bijkomen”, stelt de spelverdeler van Knack Roeselare vast, “want er kan nog veel gebeuren. Kijk naar de drie punten die Friedrichshafen onlangs gratis kreeg omdat de Bulgaarse ploeg van Pazardzhik forfait gaf wegens corona. We moeten het gewoon beter doen dan de anderen in de overige poules. Met het volle geloof ertegenaan gaan. Diezelfde boodschap zal ook voor de Bulgaarse en de Duitse teams gelden. Het heeft een onmiskenbare reden dat Pazardzhik volgende week hun twee wedstrijden tegen ons in hun eigen sporthal wil organiseren. Zij willen de kleinste kans benutten om naar de kwartfinale in de Champions League te gaan. Friedrichshafen wil dat ook en wij willen dat nog meer.”

“Veroorzaken deze drie opdrachten extra druk? Helemaal niet, het zorgt vooral voor motivatie”, beweert de 27-jarige setter en papa van Gust. “Het volleybal van Friedrichshafen is gebaseerd op kracht in service en aanval.  Ze hebben onlangs een nieuwe libero aangetrokken. Het Duitse team slaagde in een stunt met winst tegen Berlijn, maar dit weekend verloren ze dan weer van Düren. Wij gaan gedecideerd, met de steun van ons publiek, de punten in Roeselare houden. Duidelijker kan het niet.”

Lees het artikel ook in de krant via deze link.

Walter Vereeck - het laatste nieuws 08/02/2022 09/02/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.