Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Sam Deroo verkozen in atletencommissies FIVB en CEV

Ex-Knack Roeselare speler en kapitein van de Red Dragons Sam Deroo werd binnen de Wereldvolleybalfederatie (FIVB) en de Europese volleybalfederatie (CEV) verkozen tot lid van de atletencommissie die voor de huidige Olympiade (2021-2024) de volleybalspelers en -speelsters zal vertegenwoordigen.

Sam Deroo speelde in 2010-2011 en 2011-2012 twee seizoenen voor Knack Volley, daarna volgden drie seizoenen Italië waarvan twee bij Modena en één bij Verona. De overstap naar Polen met vier seizoenen Kedzierzyn was de volgende trap in zijn volleybalcarrière. In 2019 tekende Deroo voor Dynamo Moskou waar hij aan zijn tweede seizoen toe is.

Sam Deroo stelde zich kandidaat voor beide commissies en werd twee keer verkozen. Hij reageerde opgetogen bij zijn aanstelling. “Voornamelijk die bij het FIVB is een aangename verrassing. Ik kijk ernaar uit om mijn visie over heel wat problematieken vanuit het oogpunt van de atleet te kunnen geven. Beide commissies zijn samengesteld uit wereldtoppers en met onze ervaring op het hoogste niveau kunnen wij vernieuwende accenten aanbrengen om het volleybal verder te ontwikkelen. De jongste jaren zag ik overigens  een aantal situaties die misschien op een andere manier aangepakt konden worden. Het advies dat vanuit deze commissies geformuleerd zal worden naar de grote toernooiorganisaties  kan het volleybal op zowel korte als lange termijn alleen maar ten goede komen.”

Deroo vertoeft er in het gezelschap van ondermeer de Braziliaan Filho, de Amerikaan Larson, de Italiaan Papi en de Australische Bawdon die samen met de Canadees Binstock het beachvolleybal vertegenwoordigt.

RBD 15/03/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.