Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Rekenwerk

Terwijl aan de landsgrens met Frankrijk volop (af?)rekeningen worden vereffend, hebben ook wij onze manier om, na de dubbele confrontatie met de buren uit Menen, het telraam te hanteren. In sets werd het 5-4 voor Knack Volley en ook de punten tekenen in ons voordeel: 4 tegen 2. In het voorlopige klassement prijken we nog steeds op kop met een voorsprong van zes punten, wel met één wedstrijd meer gespeeld dan Decospan Menen en Greenyard Maaseik. Volley Haasrode Leuven moet, na een kansloze nederlaag thuis, de rol lossen en lijkt gedoemd vrede te moeten nemen met de vijfde plaats. Maar er staan nog enkele interessante partijen in het verschiet met komende zaterdag Greenyard Maaseik dat Lindemans Aalst, de voorlopige tweede, ontvangt. Een week later kijken de Ajuinen in Sportcentrum Schotte Decospan Menen in de ogen. Op 23 februari is Menen dan weer gastheer voor Volley Haasrode Leuven. En wat te zeggen van de kraker op de laatste speeldag (zaterdag 5 maart): Knack Volley – Greenyard Maaseik? Kortom, het telraam houden we best in de nabijheid.

Zoals verwacht predikte coach Steven Vanmedegael safety first en werd setter Stijn D’Hulst gespaard voor de belangrijker Europese confrontatie van komende woensdag. Ondanks een haperende stream, veroorzaakt door het gebonk van de plaatselijke trommelaar (?), konden we wel zien dat bij de andere hoofdrolspelers geen verrassingen te noteren vielen.

Knack Volley had het over de volledige wedstrijd, maar meest uitgesproken in set één, moeilijk met de spellijnen van het veld. Het was twijfelen of ze zich nu op een handbal-, basketbal-, cyclobal- of futsalveld bevonden. En ook het net hing meerdere malen ‘net’ te hoog. Resultaat was dat in set één zeven opslagmissers en weinig opslagdruk de thuisdefensie in een zetel plaatste. Tel daarbij nog een uitstekende Simon Plaskie die de povere scores van zowel Seppe Rotty als Lou Kindt deed vergeten. Bij 9-6 moest Knack Volley al een eerste maal in de time-out gaan. Het herstelde de schade met een blok op Lou Kindt (13-13) om na 16-16 opnieuw averij op te lopen: 20-16 (ace Jelle Sinnesael). Uitblinker Simon Plaskie eindigde met een bom van een pipe: 25-21.

Met drie op een rij van Mathijs Desmet nam Knack Volley de betere start in set twee en bouwde die makkelijk verder uit: 5-12. Decospan Menen knabbelde nog even aan deze kloof maar daar stak onze coach een stokje voor door tijdens de time-out (10-14) orde op zaken te stellen: 10-17. Bij 12-18 gooide de plaatselijke net-niet-bondscoach Kobe Brems en Maxime Libert in de strijd voor Akseli Lankinen en Lou Kindt (17%). En even later zelfs Matthieu Vanneste voor Seppe Rotty (14%). De set eindigde in een duidelijke 17-25 voor de bezoekers uit Roeselare.

Dit duidelijk verschil kwam er niet in set drie want de thuisploeg haalde het met het kleinste verschil (25-23). Lou Kindt tekende nu wel present met een 7 op 9 en Simon Plaskie bleef op hoog niveau acteren. Bij Knack Volley stak niemand er bovenuit, maar zakte evenmin niemand er onderdoor. Het scoreverloop kende een inmiddels gekend haasje-over patroon: 5-4, 5-6, 8-7, 9-10, 12-11. En het verschil werd pas twee punten met een blok van Simon Plaskie op Stijn van Schie (18-16). Het toegekende punt van Simon voor 19-17 werd door Knack Volley fel gecontesteerd maar door het gebrek aan een videochallenge was het een illusie dat scheidsrechter Maarten Gysel zijn beslissing zou wijzigen. Toch werd het nog 22-22 maar een beslissend blok van de ene kapitein op de andere (24-22) en alweer Star of the game Simon Plaskie gaven Decospan uitzicht op een driepunter (25-23).

Die kwam er niet want set vier ging verdiend naar Knack Volley dat wel tot het gaatje moest gaan. Het zette een scheve situatie (16-13) recht, leek resoluut een belle af te dwingen (20-23) maar moest zich toch nog reppen (22-23, 23-24) om af te sluiten met 23-25.

In de belle serveerde Jelle Sinnesael een reeks van acht-op-een-rij bij elkaar zodat bij de kampwisseling het spreekwoordelijke kalf al verdronken leek en het ook was: 8-2. De averij werd nog aanzienlijker (10-2) om tenslotte te eindigen op 15-6. Een niet onverdiende winst voor de thuisploeg maar daarnaast ook een belangrijk winstpunt voor Knack Volley dat de volgende weken nog drie thuiswedstrijden te gaan heeft: tegen Caruur Gent (zaterdag 12 februari), Tectum Achel (zondag 20 februari om 15u) en Greenyard Maaseik (zaterdag 5 maart). Het is als enige team reeds zeker van een plaats in de top vier en het daaraan verbonden thuisvoordeel in de Qualification Round. Zes punten zullen  wellicht volstaan om na de reguliere voorronde zelfs plaats één vast te klikken en dus het nummer acht voorgeschoteld te krijgen.

Komende woensdag komt het telraam niet van pas en is de opdracht duidelijk: drie punten pakken tegen VFB Friedrichshafen. De Duitse topploeg draait duidelijk op een hoog toerental na zijn stuntzege in een beklijvende halve finale van de Duitse Beker door ongeslagen ploeg, Berlin Recycling Volleys, met 3-2 uit de finale te houden. We zijn dus gewaarschuwd. Maar meer hierover komende dinsdag in de voorbeschouwing van GDI.

matchreport Menen-KNACK 05-02-2022

Foto’s Jan Vanmedegael

Brilsmsurf 06/02/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.