Jeugdnieuws, Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Rekenen en tellen als seizoensafsluiter

Terwijl anderen zich veroorloven te oordelen over het budget van Knack Volley willen wij, bij wijze van afsluiter van alweer een Grand Cru-seizoen, ons focussen op enkele indrukwekkende cijfers in de marge.

En dan beginnen we natuurlijk met de prijzen die de club het laatste decennium kon vieren. Sinds het seizoen 2014-15 waren er in totaal 22 supercups, bekers of titels te veroveren. Daarvan gingen er effectief 16 naar de spelers, staff, vrijwilligers, supporters en sponsors van Knack Volley Roeselare. Sinds het seizoen 2012-2013 spreken we over 20 triomfen op 27. De naaste concurrent klopt af op twee titels en één supercup in dezelfde periode. En dit werd verwezenlijkt met slechts twee coaches: Emile Rousseaux en Steven Vanmedegael.

Dit seizoen werden er zes wedstrijden gespeeld in de Champions League (met één winstpartij), vijf in de Bekercompetitie (zonder één wedstrijd te verliezen) en zestien in de reguliere competitie (2 verliespartijen, 44 gewonnen en 18 verloren sets), tien in de Champion Play Off (1 verliespartij, 28 gewonnen en 13 verloren sets) en finaal vijf in de Champion Finals met winst in de vijfde en beslissende partij (12 gewonnen tegen 7 verloren sets).

Minstens even vermeldenswaardig zijn de prestaties van onze jeugdploegen die in elke leeftijdscategorie Vlaams kampioen werden en naar nog meer triomfen mogen meedingen. Komend seizoen speelt trouwens in de drie hoogste reeksen steeds een Knack-team. Wijlen Rik De Saedeleer zou roepen: ‘Dag moeder…..moet er nog zand zijn?’

Op onze website verschenen sinds de aanvang van dit seizoen méér dan 160 nieuwsberichten over de Liga A ploeg en meer dan 110 posts over onze andere (jeugd)ploegen.

Onze huisfotografen maakten dit seizoen 48 albums met daarin zomaar eventjes 12.419 foto’s. Deze albums kregen een recordaantal van 17.121 views met als twee absolute uitschieters het album over het feest 60 jaar Knack (meer dan 2.250 views) en de Bekerwinst (meer dan 1.400 views).

Wat echter niet te becijferen valt zijn de duizenden uren die de crew, de jeugdtrainers, het bestuur, Knack Office en de meer dan honderd vrijwilligers van Knack Volley besteed hebben om tot deze ronduit imposante resultaten te komen. Zonder hen was niets mogelijk en dit kan evengoed gezegd worden over alle sponsors, partners, groot en klein. Een diepe, zeer diepe buiging is hier minstens op zijn plek!

G2, GDI, Eejo, Brilsmurf en DeePee trekken er even de figuurlijke stekker eruit. Sporadisch mag u wel nog een nieuwsbericht verwachten zoals bijvoorbeeld de aankondiging van de laatste speler in de selectie, een buitenlandse middenman. Daarvoor is het wachten op een allerlaatste document zodat de administratie perfect in orde is.

We geven elkaar afspraak vanaf begin augustus voor een nieuw, hopelijk even succesvol, seizoen onder het motto: ‘drip en drover.’

 

DeePee 15/05/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.