Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Red Dragons maken zich klaar voor internationale campagne

Fernando Muñoz, de bondscoach van de Belgische volleybalmannen, gaf de voorbije week in de Topsporthal in Leuven het startshot van de internationale campagne. De Red Dragons nemen deze zomer deel aan de European Golden League en aan het Europees kampioenschap.

Volgende maand start het eerste luik van hun campagne waarbij het team deelneemt aan de European Golden League. De Belgen zitten in een poule met Estland, Letland en Spanje én spelen twee toernooien, namelijk in Estland (van 28 tot 30 mei) en in Letland (van 4-6 juni). Een eerste kennismaking van onze Red Dragons met aanwinst Märt Tammeauru (Estland) bij Knack Volley zit er dus zeker in. De Final Four van de CEV European Golden League wordt georganiseerd in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk op 19 en 20 juni. België is als organisator rechtstreeks geplaatst voor dit toernooi.

Op 22 juli vangt het tweede luik van de zomercampagne aan waarbij de Red Dragons zich zullen voorbereiden op het Europees kampioenschap. Eurovolley 2021 gaat door van 2 tot en met 19 september met als gastlanden Polen, Tsjechië, Finland en Estland.

Voor deze internationale campagne maakte coach Muñoz een selectie met volgende 22 namen:
Hoofdaanvallers: Cox Jolan, Kindt Lou, Tuerlinckx Hendrik en Van den Dries Bram
Spelverdelers: D’Hulst Stijn, Mc Cluskey Liam, Valkiers Matthias en Van Hoyweghen Seppe

Receptie-Hoek: Deroo Sam, Desmet Mathijs, Grobelny Igor, Plaskie Simon, Rotty Seppe en Rousseaux Tomas

Middenspelers: Colson Martijn, D’Heer Wout, Thys Elias, Van de Velde Arno en Van Elsen Lennert
Libero’s: Deroey Dennis, Ribbens Jelle en Stuer Lowie

Bron: Volley Vlaanderen 04/05/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.