Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Red Dragon Seppe Rotty kiest voor Knack Volley Roeselare

Wat inmiddels reeds geruime tijd de ronde deed bevestigt Knack Volley Roeselare vandaag dan ook met de overgang van Seppe Rotty van vice-kampioen Menen naar landskampioen Knack Volley Roeselare.

Seppe Rotty (°12 maart 2001) neemt, bij Knack Volley Roeselare, één van de vrijgekomen plaatsen in op de receptie-hoek na het vertrek van Mathijs Desmet en François Lecat.  Hij zal er volgend seizoen de concurrentie moeten aangaan met monument Matthijs Verhanneman en één van de nieuwe publiekslievelingen, Märt Tammearu.

Met zijn 1m90 moet Seppe het vooral hebben van zijn sprongkracht en explosiviteit om de tegenstander te verschalken. Hij bereikt, volgens volleybox.net, een aanvalshoogte van 345 cm en een blokhoogte van 320 cm. We denken echter dat deze cijfers, daterend uit zijn opleidingstijd in de Volleybalschool, achterhaald zijn en hij inmiddels op een hoger niveau acteert.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat Seppe Rotty ooit op een volleybalterrein zou staan want binnen zijn familie was tennis sport nummer één. Hij deed ook aan atletiek maar op weg naar de training was hij even te vroeg en stapte er de sporthal binnen waar de lokale volleybalclub try-outs organiseerde. De kennismaking met het volleybal viel duidelijk mee en hij sloot zich aan bij de club.

Tot zijn 15 jaar bleef volleybal vooral een hobby waarna hij een uitnodiging van de Volleybalschool kreeg. Na de Volleybalschool tekende Seppe bij Decospan Menen waar hij zich verder ontwikkelde tot een spelbepalende schakel en scoringsmachine in het team. Deze keuze combineerde hij met studies industrieel ingenieur bouwkunde aan de universiteit van Gent. Zijn studies zet hij momenteel verder en dit zal zijn beslissing of hij gedurende deze zomer de campagne van de Red Dragons meemaakt zeker beïnvloeden.

Seppe werd bij Menen, door zijn supporters, op het einde van het seizoen uitgeroepen tot ‘Speler van het Jaar’.

Knack Volley Roeselare is dan ook verheugd om zijn supporters te kunnen aankondigen dat Torhoutenaar Seppe Rotty de komende drie seizoenen het donkerblauwe shirt van Knack Volley zal dragen. Onder de vleugels van coach Steven Vanmedegael en zijn staff, routiniers Stijn D’Hulst, Pieter Coolman en Matthijs Verhanneman gaat hij voluit voor zijn eerste collectieve prijs in een sport die bij uitstek een ploegsport is.

DeePee 12/05/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.