Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Miniem puntenverlies in zaal Schotte maar we nemen toch twee punten mee

Dat het geen walk in the park zou worden lag binnen de verwachtingen. De Aalstenaars hadden, ondanks hun nederlaag in de Tomabelhal vorige week, duidelijk geloof en vertrouwen getankt om met open vizier de strijd aan te gaan.

Coach Steven Vanmedegael deed een beroep op Diego Gonzalez als hoofdaanvaller. Voor de rest traden beide ploegen met hun basispionnen in de arena. In set één bleven beide teams lange tijd in elkaars buurt (17-18) maar deze maal kon Lindemans Aalst in money-time afstand nemen en verdiend de eerste set binnenhalen met 25-21.

Set twee was, na een korte evenwichtige startfase, vanaf halfweg de set een kolfje naar de hand van de regerende Landskampioen die ook serverend, met opslagaces van Stijn D’Hulst, Matthijs Verhanneman en Diego Gonzalez, de bovenhand haalde. De setstand sprak boekdelen: 14-25.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd kon Lindemans Aalst deze keer wel opveren en speelde het een 15-10 bij elkaar. Maar dit liet Knack Volley niet zomaar gebeuren en ging het zelfs de eindfase in met een voorgift van twee punten (18-20) door opeenvolgende scores van Matthijs Verhanneman en Diego Gonzalez. De thuisploeg veegde deze achterstand echter snel weg met enkele blocks (20-20) om finaal via 22-20 en een sterke Robbe Van de Velde de set binnen te halen met het kleinste verschil: 25-23. Dat zaal Schotte in vuur en vlam stond hoeft niet te verbazen.

Knack Volley was niet van plan meer dan één puntje achter te laten en slaagde in zijn opzet door met 19-25 de belle af te dwingen. Bij een 14-18 score leek dit probleemloos te lukken maar toch werd het bij 19-20 nog alle hens aan dek. Enkele stevige services van de ingekomen Lennert Van Elsen en twee belangrijke blocks van Henri Treial voor 19-22 en 19-24 voorkwamen een remonte van Lindemans Aalst.

De korte vijfde set moest dus beslissing brengen in dit duel en de daaraan gekoppelde puntenverdeling voor het klassement bepalen. In Maaseik waren ze, na hun eigen 3-0 overwinning, ongetwijfeld best in hun nopjes met deze gang van zaken. Bij de terreinwissel halfweg de set wezen de bordjes een 6-8 score aan. Bij een 11-13 kregen we nog een déjà-vu moment met een storende administratieve  onderbreking. Een euvel dat zeker niet bevorderlijk was voor de concentratie. Vreemd genoeg herhaalde zich dit bij 11-14. Absolute uitblinker Simon Plaskie (topscorer met 27 punten) en Knack Volley hielden het hoofd koel (11-15) en beperkten zo het verlies tot één punt.

Aanstaande woensdag, om 20.30u in de Tomabelhal, strijden de gedeelde leiders, Roeselare en Maaseik, in een nieuwe ‘clasico’ voor de voorlopige koppositie richting titelfinales.

foto’s

DeePee 02/03/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.