Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Prima start van Knack Volley

Het leek alweer een eeuwigheid maar toch was het slechts een week geleden dat Knack Volley de eerste trofee van het seizoen op zak stak. De geschiedkundige relevantie ervan werd inmiddels uitvoerig beschreven en becommentarieerd maar voor de start van de wedstrijd werd het hebbeding toch nog eens met gepaste trots aan de wereld vertoond om vervolgens de focus te richten op het tweede doel: de landstitel. Enkele kilometers verder, meer zuidwaarts, haalde de verliezende bekerfinalist verschroeiend uit en liet het Decospan Menen, na een spannende eerste set, geen schijn van kans en klaarde daarmee een gevaarlijke klus. Het is duidelijk dat, in tegenstelling tot de confrontatie in de Lotto Arena, de laatste landskampioen zijn zaakjes weer op orde heeft en zelfs de afwezigheid van hun hoofdspelverdeler hen niet uit evenwicht brengt. Dit biedt voor hen vanzelfsprekend perspectieven om komende week via een golden set alsnog een Europese finaleplaats te bereiken. En zelfs al prikken we met regelmaat op het ‘internationaal’ karakter van hun ploegsamenstelling toch duimen ook wij voor onze eeuwige rivaal.

Deze maal geen Modena-opstelling bij Knack Volley want Andreas Fragkos mocht opnieuw zijn borst natmaken, deed dit met verve en zou naast topscorer ook tot star of the game bekroond worden. Hij moest die laatste trofee wel delen met ene Vince Verhanneman die, als vertegenwoordiger van de vele vrijwilligers in deze week van de onmisbare vrijwilligers, uit de handen van de sympathieke bezoekende coach Kris Eyckmans de trofee young star of the game kreeg. De applausmeter haalde een net iets hoger niveau bij Vince ondanks een meer dan geslaagde karaoke-imitatie van Andreas aan de interviewmicro.

Bij Volley Haasrode Leuven was het uitkijken naar de immer gevaarlijke Seppe Baetens die zijn overgang naar Lindemans Aalst openbaar maakte. Met zijn schamele twee punten bleef hij echter onder zijn gebruikelijk niveau. Lienert Cosemans aan de pass deed verwoede pogingen om met zijn maats Thomas Pardon, Daan De Saedeleer, Gert Van Walle, Berre Peters en libero Kevin Bossee Knack Volley het vuur aan de schenen te leggen en dat lukte in de eerste set in grote mate. Knack Volley kwam heel traag onder stoom ondanks een snelle 3-0. In een mum van tijd stonden de Leuvenaars langszij (3-3 met twee bloks van Thomas Pardon op zowel Pieter Coolman als Hendrik Tuerlinckx). Na de 7-6 volgde er een onderbreking voor een videochallenge en deze duurde toch wel ontiegelijk lang. De spelers kregen het wat op de heupen maar uiteindelijk kwam de score met 7-7 opnieuw perfect in evenwicht. Een tweede blok op Hendrik Tuerlinckx bracht de bezoekers zelfs op voorsprong (11-12). De schade bleef oplopen voor de thuisploeg (13-15 netfout en time-out) en zelfs 13-16 na een aanvallende misser van Andreas Fragkos. Pieter Coolman scoorde zichzelf aan service en zijn ace die daarop volgde was heel welkom. Rune Fasteland herstelde de opgelopen schade en Knack Volley ging erop en erover (18-16, time-out Kris Eyckmans). Helaas voor hem bleef zijn ploeg steken op 18 punten en kon Knack Volley met een zwaar serverende Andreas Fragkos de al bij al overdreven 25-18 cijfers op het bord zetten. Overdreven omdat deze cijfers onvoldoende het sterke weerwerk van de bezoekers in deze set illustreren.

Simon Peeters werd voor Berre Peters in de strijd gegooid en nam met zijn ploeg een mini-voorsprong (0-2). Ondanks zes opslagmissers maar ook drie aces nam Knack Volley het commando snel over : 4-4, 8-4, 10-5, 13-7. Aanvallend kwam Leuven er niet aan te pas want ze scoorden zelf slechts vijf punten waarvan dan nog één blokpunt van middenman Thomas Pardon, twee aanvallende scores van Simon Peeters, ééntje van Gert Van Walle en ééntje van Christophe Witvrouwen. Je kunt de zaken natuurlijk ook anders bekijken en de sterkte van Knack Volley hierbij in de verf zetten : 19 scores waaronder vier bloks, zes punten voor de kapitein en vijf voor de twee hoekaanvallers Matthijs Verhanneman en Andreas Fragkos. Het middencompartiment beperkte zich tot twee bloks van Pieter Coolman en één score van Rune Fasteland. Receptioneel orkestreerde Dennis Deroey opnieuw meesterlijk zodat we geen enkele receptiemisser moesten optekenen en ook de positieve recepties een hoog percentage haalden zodat Stijn D’Hulst in een zetel zat. De maximale kloof van zes punten slonk plots wel even als sneeuw voor de zon naar 13-11 door missers van Knack Volley. Maar een volledige terugkeer kwam er niet want Matthijs Verhanneman scoorde de 14-11. Setwinst kwam vervolgens niet meer in gevaar en na een ace van Hendrik Tuerlinckx (24-16) was Rune Fasteland in de rebound alert om de, deze keer niets aan de verbeelding overlatende, zware cijfers vast te leggen.

Een snelle 5-1 werd in eerste instantie nog gecounterd door de ingekomen Robin Blondeel en zijn ploegmakkers. Vooral Simon Peeters toonde nog eens de flitsen van de grote speler die we ooit in hem zagen en waarmee hij een transfert naar Greenyard Maaseik versierde. Maar beter dan 9-9 werd het niet want Andreas Fragkos had zijn zinnen gezet op de trofee en scoorde de 11-, 12-, 14- en 15-9. Een mislukte pipe waarbij Simon Peeters onder de bal doorging bezegelde het lot van Robin Blondeel (16-10) en Lienert Cosemans mocht opnieuw opdraven. Bij 17-11 konden Sander Depovere en Michiel Ahyi nog even hun talenten tonen en Michiel zat direct overtuigend in de wedstrijd met een aanvallende 3 op 4. Een pipe van Matthijs Verhanneman bracht het wedstrijdpunt aan bij 24-19 maar het eindoordeel liet nog even op zich wachten: 25-22.

Opdracht volbracht, geen punten- noch setverlies en zo staan de twee tenoren op een gedeelde leidersplaats om komende zondag de onderlinge strijd aan te gaan. Punten pakken is de opdracht voor Knack Volley en vooral de nare ervaring van het vorige duel in de Steengoed Arena uitwissen toen het, tot diep in set twee, op weg leek naar winst maar toch nog de boot inging en puntenloos afdroop. Nu Jelte Maan blijkbaar zijn coach overtuigd heeft, Mitchel Stahl opnieuw snoeihard serveert (vier aces in Menen) en Jolan Cox een Lou Kindt definitief op de bank houdt zal Knack Volley zijn allerbeste volleybal moeten bovenhalen. Want met twee duels in het verschiet tegen de seizoensrevelatie (met Jelle Sinnesael en Seppe Rotty opnieuw paraat) is het beter wat marge te nemen. Succes dus en wij duimen mee vanuit onze zetel.

Matchreport Knack Roeselare – BDO Haasrode Leuven

Verslag set per set via Sporza.be

KVR_WEDSTRIJDAFFICHE_01

Brilsmurf 28/02/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.