Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Prachtloting in Champions League voor Knack Volley

Vrijdagavond 16 september werd in Brussel geloot voor de Champions League 2023. Het werd om meerdere redenen een prachtloting voor  Knack Volley. Als je dan toch een topper moeten loten: wie beter dan Lube Civitanova? Niet enkel voor Stijn D’Hulst een prettig weerzien! Met Tours loten we eindelijk weer eens een Franse tegenstander. Voor supporters een haalbare TGV of auto-verplaatsing. Op de qualifier moeten we nog even wachten. Grootste kanshebbers zijn het Portugese Lisboa of het Finse Sastamala.

De exacte speeldata worden pas later bekend. Daar zitten de TV-onderhandelingen in de verschillende landen voor iets tussen. Voorlopig moeten we het dus houden bij deze keuzemogelijkheden, die je best toch al met stip noteert:

Leg 1: 8-9-10 november 2022: thuis tegen Tours VB

Leg 2: 15-16-17 november 2022: uit tegen qualifier

Leg 3: 29-30 november-1 december 2022: thuis tegen Lube Civitanova

Leg 4: 13-14 15 december 2022: thuis tegen qualifier

Leg 5: 10-11-12 januari 2023: uit tegen Tours VB

Leg 6: 25 januari 2023 uit tegen Lube Civitanova

Alle thuiswedstrijden worden dus nog voor de kerstvakantie afgewerkt! Goed nieuws voor de skifanaten/zonnekloppers onder ons.  Maar er is meer: de eerste thuiswedstrijd, tegen Tours VB, wordt de 150ste Champions League wedstrijd in de geschiedenis van Knack Volley. Dat verdient een feestje! Later meer daarover, maar dus zeker niet te missen!

Coach Steven Vanmedegael: “ Zeer leuke en uitdagende loting. Topwedstrijden tegen Civitanova en een leuk weerzien voor setter Stijn D’Hulst. Tours VB is reeds jaren een sparringpartner tijdens de voorbereiding. Leuk om eens te strijden met een Frans team. Wat de qualifiers betreft: zonder van onderschatting te spreken zijn dit haalbare kaarten.”

De volledige samenstelling van alle poules vind je op de website van CEV.  Daar zal je merken dat de buren uit Menen het opnemen tegen Kedzierzyn , Trentino en Karlovarsko  Ze spelen hun thuiswedstrijden ook in de Tomabelhal. De volgorde van uit en thuis is netjes omgekeerd aan die van ons. Meer info op hun website. Zes maal Europees topvolleybal in de Tomabelhal dus! De West-Vlaamse volleyballiefhebber wordt mateloos verwend dit seizoen.

Nog even ter herinnering: de vijf poulewinnaars plaatsen zich voor de kwart-finale, samen met de drie winnaars van een knock out-ronde tussen de vijf tweedes en de beste derde.

En CEV zou CEV niet zijn mocht er nog een bizarre kronkel tussen zitten: voor de vierdes van elke poule is het Europees avontuur over. De vier overgebleven derdes gaan naar de CEV-cup. En voor de verliezers van de knock-out tussen de vijf tweedes en de beste derde is het ook Europees game over! Je zou denken: de nummers drie en vier uit elke poule uitgeschakeld en de verliezers van de knock out -fase (toch tweede of beste derde in hun groep) naar CEV-cup. Logisch toch? Maar CEV en logica…

GDI 17/09/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.