Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Poolse landskampioen komt naar de Tomabelhal!

Eigenlijk had boven deze voorbeschouwing moeten staan: “Poolse landskampioen komt naar de Tomabelhal, komt dat zien, komt dat zien!”. Maar ja…

De kampioen uit één van de grootste volleybalcompetities ter wereld, Jastrzebski-Wegiel, komt naar Roeselare om zich te meten met het lokale Knack Volley. Als dat geen vuurwerk zal geven! Toch is dit volgens de overheid misschien wel een spektakelstuk, maar zeker geen evenement. Was het dit wel, dan hadden toch 200 abonnees deze clash live kunnen meemaken. Misschien hadden we beter de fanfare van Jastrzebski uitgenodigd. Dan konden we tenminste 200 fans van het Stads- en Gildemuziek gelukkig maken. Begrijpe wie begrijpen kan. Niemand dus.

En of dat nog niet jammer genoeg is,  de hele Knack Volley-familie keek reikhalzend uit naar het weerzien met Eemi “goldfinger” Tervaportti. Hijzelf had zijn rentree in Roeselare met stip in zijn agenda aangeduid. Ook niet dus. Hij kon zelfs met de fanfare van Jastrzebski zijn meegekomen: wat een orkestmeester was Eemi! Al moeten we eerlijkheidshalve vermelden dat Eemi momenteel geen eerste keus is bij de Poolse topper. Maar dat is geen schande als je ziet wie dan wel het dirigeerstokje hanteert: Benjamin Toniutti. Deze Franse tovenaar was de voorbije jaren de kampioenenmaker van Zaksa Kedzierzyn.  Wat een weelde!

Nog een blikvanger bij de Polen is een andere Fransman Stephen Boyer, het type opposite dat ballen stuk slaat. Maar die ligt momenteel in de lappenmand, je zou hem dus sowieso niet aan het werk zien. Zijn stand-in luistert naar de naam Jan Hadrava. Deze in Tsjechië geboren, 199cm grote en nat gewogen 102kg zware aanvalsmachine moet niet veel onderdoen voor zijn Franse collega. Vorig weekend werd hij meteen MVP met 21 punten op zijn conto. Het voorbije seizoen was hij nog actief bij Civitanova. Wat een weelde! Voor de rest? Alleen maar Poolse toppers in het team.

Coach Gardini geniet in zijn thuisland Italië zowat een godenstatus, als speler dan. Zijn eerste en meteen succesvolle coachstappen deed hij als assistent van Anastasi bij de Poolse nationale ploeg een 10-tal jaren geleden.

Bij hun eerste (en enige) CL-passage in Roeselare kreeg Jastrzebski-Wegiel in 2007 een droge 3-0 om de oren. Maar het huidige team valt in niets meer te vergelijken met het team van toen. In 2007 was het hun eerste optreden in de CL en stond de Poolse competitie nog niet op de huidige, bijna eenzame, hoogte. Ook de prachtige geel-groene retro shirts hebben ze afgelegd voor een oranje-zwarte combinatie. Wellicht het enige punt waarin ze geen progressie hebben gemaakt.

Nog één tip voor Steven Vanmedegael & co: de Polen mogen Roeselare dan bevrijd hebben in WOII, waarvoor we hen eeuwige dankbaarheid verschuldigd zijn, dinsdag mogen en moeten we een geschiedkundige black out hebben. Forza Knack Volley! One two, team blue!

Let op! De wedstrijd vangt dinsdag aan om 19u en is te volgen op het Play Sports Open kanaal van Telenet en op Eurovolley.tv.

GDI 13/12/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.