Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Poolse beer Zaksa Kedzierzyn likt zijn wonden

Bij de loting van de Champions League was het duidelijk dat voor Knack Volley, Ziraat Ankara en Olympiacos de tweede plaats in de poule het hoogst haalbare was. De eerste plaats zou zonder discussie Zaksa Kedzierzyn toekomen. De winnaar van de laatste drie edities van de Champions League speelt op een eenzame, onbereikbare hoogte.

Maar kijk. In de Poolse competitie vinden we Zaksa momenteel diep in de buik van het klassement, met vijf nederlagen in elf wedstrijden. Europees won het zijn eerste wedstrijd tegen Olympiacos nog wel met 3-1, maar drie sets met het kleinste puntenverschil. En in Ankara beten ze met 3-2 in het Turkse stof.

De uitleg voor deze “on-Zaksa” resultaten is niet ver te zoeken. De Poolse kampioen zit met een overvolle ziekenboeg. Beide setters Stepien en Janusz en twee hoekspelers Chitigoi en Zalinski liggen in de lappenmand. Daarom werd in allerijl hoekspeler Szymanski bij Katowice weggekocht en setter Radoslaw Gil uit de Cypriotische competitie geplukt. In de wedstrijd van dit weekend recupereerden ze wel Janusz (één set), maar die kon een nieuwe uppercut niet voorkomen. In Gdansk werd het een droge 3-0 voor de thuisploeg. Benieuwd of nog geblesseerden inzetbaar geraken tegen woensdag.

Daarom besluiten dat Zaksa een gewillige prooi zou zijn is echter te kort door de bocht. De Poolse beer mag dan gewond zijn, hij heeft nog dodelijke klauwen. Opposite Kaszmarek, beste hoofdaanvaller en beste blokker op de voorbije Europese kampioenschappen, en middenman Smith, zowat alle prijzen gewonnen met team USA en Zaksa en MVP van de vorige editie van de Champions League,  zijn er maar twee van.  Opmerkelijk is dat Smith van bij de geboorte doof is, maar dat heeft hem niet belet om uit te groeien tot één van de beste middenmannen op deze aardbol. Respect!  Maar ook deze twee waren in Gdansk met geen vergrootglas te bespeuren! Ook out? Gespaard? Zaksa heeft 18 spelers op de lijst staan maar presenteerde zich in Gdansk maar met zijn tienen! Wie zou er geen vlieg willen zijn op de wedstrijdvoorbereiding van coach Steven Vanmedegael? Hoe pakt hij dit mysterie aan?!?

Hoe je het ook draait of keert: Knack Volley ruikt kansen. Uit de klauwen wegblijven en zelf counterpunchen. Op zijn Muhammad Ali’s: “Float like a butterfly, sting like a bee “.

En dat belooft. De Tomabelhal zal alweer het schouwtoneel zijn van nagelbijtende spanning en adrenalinevolle emotie. Mis het niet!

Knack Volley – Zaksa Kedzierzyn op woensdag 13 december om 20.30u. in de Tomabelhal.

Tickets: tickets@knackvolley.be of kies zelf je seat via  https://knackvolley.be/tickets/

GDI 11/12/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.