Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Play-offs worden de meest spannende in jaren!

Op één na zijn alle teerlingen geworpen in de Challenge Round. Aalst en Leuven zullen zaterdag in Sportcentrum Schotte in een belle-wedstrijd uitmaken wie in de Champions Final Four of de Challenge Final Four terecht komt. En dat is een wereld van verschil!

De Challenge Final Four met de laatste vier teams spelen om… niks. Er is immers geen daler en het Challenge ticket is al voor bekerwinnaar Gent. Aalst en Leuven weten dus zaterdag wat er op het spel staat. En dat is heel wat, want de winnaar komt in de Champions Final Four terecht en is meteen verzekerd van Europees volleybal volgend seizoen. Het is tussen die vier ploegen dat de twee tickets voor de Champions League en de twee tickets voor de CEV-cup zullen verdeeld worden.

In die Champions League Final Four vinden we naast Knack Volley, Maaseik, Menen en Aalst/Leuven terug. De eerste en de tweede van deze mini-competitie betwisten de finale.

Laten we de deelnemers even van dichtbij beschouwen. Zowel Aalst als Leuven werkten een eerder wisselvallig, om niet te zeggen teleurstellend seizoen af. Maar een plaats bij de laatste vier kan heel bevrijdend werken. Weg de zorgen en de spanning. En als die teams zonder complexen kunnen starten dan zouden ze wel eens een heel ander gelaat kunnen tonen. Kansloos voor de finale? Zeker niet!

Bij de buren uit Menen ligt het anders. Ze draaiden een schitterend seizoen. De perikelen rond het voortbestaan waren niet te merken op het terrein. Integendeel. Het geloof in eigen kunnen spat er af en de ambitie is torenhoog. Kanshebber voor de finale? Absoluut!

Bij onze Limburgse vrienden uit Maaseik dendert de trein weer als vanouds. De trainerswissel blijkt een gouden zet. Het team straalt weer “team” uit en de kwaliteit is als olie komen bovendrijven. Kanshebber voor de finale? Vanzelfsprekend!

Bij Knack Volley is kapitein Matthijs Verhanneman weer beschikbaar. En dat scheelt uiteraard een slok op de borrel. De wedstrijden tegen Waremme werden niet alleen op een drafje, maar ook met goed volleybal afgewerkt. Het vertrouwen is er duidelijk. Kanshebber voor de finale? Uiteraard!

Wordt de finale opnieuw een Clasico? Of wordt het een finale West-Vlaanderen – Limburg met een ander West-Vlaams team? Of wordt het een compleet West-Vlaamse finale? Of een finale zonder West-Vlaamse teams? Alle mogelijkheden zijn realistisch.  Wie heeft een glazen bol? Wie waagt een gokje?

Wat zeker is: elke wedstrijd zal betwist worden met de intensiteit van een finale. Mis er geen enkele. Voor de trouwe abonnees: thuiswedstrijden zijn inbegrepen in het abonnement. Voor de niet abonnees zijn er, naast de losse tickets, ook voordelige mini-abonnementen beschikbaar voor de drie wedstrijden. Niet aarzelen en snel zijn is de boodschap!

Tickets: klik hier

De kalender van de play-offs:

zaterdag 26 maart Knack Volley – Decospan Menen

zaterdag 2 april Lindemans Aalst/Volley Haasrode Leuven – Knack Volley

zaterdag 9 april Greenyard Maaseik – Knack Volley

vrijdag 15 april Knack Volley – Greenyard Maaseik

dinsdag 19 april Knack Volley – Lindemans Aalst/Volley Haasrode Leuven

zaterdag 23 april Decospan Menen – Knack Volley

GDI 17/03/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.