Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Pieter Coolman (Knack Roeselare): “Het was een tijdje geleden dat ik sommige ploegmaats zag in Aalst”

Nadat het alom gekende virus het team van Knack Roeselare de voorbije weken flink in de greep had, kwamen de mannen van de West-Vlaamse kampioenenploeg duidelijk minder fris en zonder ritme aan de opslag in Aalst. De thuisploeg won na een knappe prestatie met 3-0. Details bepaalden de einduitslag en dan praten we niet over de betwiste fase op het einde van de tweede set. De afwezigheid van de nog steeds besmette spelverdeler Stijn D’Hulst woog zwaarder door.

“Het was de eerste keer in meer dan een week tijd dat ik sommige spelers vandaag zag”, verklaarde midblokker Pieter Coolman na het duel tegen Lindemans Aalst. “Sommige van mijn ploegmaats zaten tien dagen opgesloten in hun appartement wegen hoogrisico contact. Dan valt het te verklaren dat we niet op ons sterkst konden volleyballen. Wanneer we uiteindelijk vaststellen op welke manier en met welke nipte setstanden de wedstrijd is afgelopen (25-18, 28-26, 25-23, red.), dan mogen we eigenlijk best fier zijn.”

 

Voorzichtige opbouw.

“Er waren inderdaad een aantal moeilijke momenten”, legt trainer-coach Steven Vanmedegael uit. “We moeten de huidige situatie aanvaarden. Na weinig trainingsmomenten ontbrak het ritme zeer begrijpelijk bij sommige spelers. Rekening houdend met de uiterst lastige omstandigheden, heeft het team eigenlijk nog knap gepresteerd. Ik vermoed dat we na de hevige coronaperikelen toch wel drie weken zullen nodig hebben om op ons normaal peil terug te keren. Met dit virus en de opbouw naar een betere conditie moet voorzichtig omgesprongen worden. De vrees voor kwetsuren of zelfs hartproblemen zit er toch een beetje in.”

Het team van Knack Roeselare – weliswaar nog steeds zonder Stijn D’Hulst – vertrok meteen na de wedstrijd tegen Lindemans Aalst naar een hotel dicht bij de luchthaven. Zondagochtend vloog de ploeg snel naar Polen, want dinsdag staat het duel voor de Champions League tegen Jastrzebski Wegiel op het programma. “We benutten elke match om het gewenste niveau terug te vinden”, benadrukt de eveneens herstellende trainer-coach van Roeselare. “Met positiviteit en met de vaste wil om onze flow terug te vinden.”

Walter Vereeck - het laatste nieuws 23/01/2022 23/01/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.