Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Pieter Coolman en Knack Roeselare zijn klaar voor finale play-offs: “Heel raar, maar het gevoel overheerst dat het seizoen nu pas begint”

De verrassend boeiende wedstrijden van ‘Champions Final Four’ zijn afgewerkt. In het rare seizoen 2022 geen Maaseik aan de eindmeet, dus ook geen klassieke titelstrijd met Roeselare. Van de twee meest succesrijkste volleybalclubs van het land blijven de mannen van Knack het langst overeind. In West-Vlaanderen vinden ze dat helemaal niet erg, want streekgenoot Decospan Menen is straks – in een formule ‘best of five’ – de uitdager van Roeselare. Wie pakt de Belgische titel?

Je kan moeilijk van een burenduel spreken, want alle finalewedstrijden worden in de Tomabelhal van Roeselare afgewerkt. De Meense sporthal Vauban voldoet niet aan de normen. De zaal is niet groot genoeg, maar het team uit Menen is dat wel. Dat bewezen de spelers van coach Depestele tijdens de competitie, de kwalificatiewedstrijden en ook in de laatste rechte lijn, naar de uiteindelijke finales toe. Aan motivatie zal er geen gebrek zijn. De zure pil – want dat was de bekercampagne van beide West-Vlaamse ploegen dit jaar wel – kan helemaal doorgeslikt en verteerd worden wanneer de nationale titel wordt veroverd.

Er zijn ontelbare redenen om Pieter Coolman aan het woord te laten in aanloop naar deze titelstrijd. De middenblokker van Roeselare is een rasechte kerel uit de streek. Hij heeft daarnaast – lang geleden – een sportief verleden bij Menen, verjaarde deze week en ondertekende bovendien een nieuwe verbintenis voor twee jaar bij Roeselare. Bovendien maakt de ervaren volleyballer, wie weet, kans om vrijdagavond nog eens extra gevierd te worden door de supporters van Roeselare na hun jaarlijkse verkiezing van ‘Speler van het jaar’. “Daar denk ik op dit moment echt niet aan”, lacht Coolman. “De focus ligt op Menen. Het zal moeilijker zijn dan verwacht wordt.”

Spreken over vijf matchen

“De eerste wedstrijd is alleen maar richtinggevend, wanneer er een team kansloos verliest. Anders niet, er volgen immers nog meer confrontaties”, klinkt het. “En het thuisvoordeel? Ach, ik volleybal liever vijf keer in onze zaal dan in de kleine sporthal van Menen. Ik spreek bewust over vijf matchen. In de 10 jaar dat ik bij Roeselare speel, mocht ik 9 finales afwerken. Slechts één keer wonnen we het kampioenschap na drie wedstrijden. Alle andere krachtmetingen voor de titel werden pas na vier of vijf wedstrijden afgesloten.”

“Heel raar, maar in ons team overheerst het gevoel dat het seizoen nu pas begint”, verrast Coolman met deze uitspraak. “We starten fris aan die titelfinales. Veel ploegen slepen zich naar het einde van het seizoen toe, wij zijn daar totaal niet mee bezig. Ook Menen lijkt – na hun aangekondigd failliet – weer helemaal springlevend. Ik juich het alleen maar toe. In België mag er gerust wat meer zijn dan Roeselare en Maaseik.”

Walter Vereeck - het laatste nieuws 27/04/2022 29/04/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.