Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Persbericht: één punt verschil, maar ook een wereld van verschil!

Met verbijstering verneemt Knack Volley Roeselare de beslissing van de betrokken bondsinstantie omtrent het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler in de wedstrijd tussen VC Greenyard Maaseik en Volley Haasrode Leuven op 6 januari 2022. Niettegenstaande het competitiereglement voorschrijft dat dergelijke inbreuk bestraft moet worden met een forfaitnederlaag voor de club in overtreding werd beslist de eindstand van 2-3 te behouden.

De feiten zijn, wat Knack Volley Roeselare betreft, onbetwistbaar. Er werd aangetoond dat niet alleen de speler Renet Vanker ten onrechte door de wedstrijdcommisaris op het wedstrijdblad toegelaten werd, bovendien heeft deze niet-speelgerechtigde speler in set vier bij een achterstand van 16-20 voor VC Greenyard Maaseik het veld betreden en deelgenomen aan de wedstrijd. Om een soortgelijke overtreding te voorkomen liet Knack Volley Roeselare zijn speler François Lecat wel twee wedstrijden aan de kant, waaronder de cruciale wedstrijd tegen Maaseik van voorbije zaterdag.

Na eerdere precedenten, waaronder de zaak rond Medical Joker Tomas Rousseaux in het seizoen 2018-2019 (waarin Knack Volley Roeselare voorlopig door alle gerechtsinstanties in het gelijk werd gesteld), moeten we eens te meer vaststellen dat de bondsinstanties hiermee opnieuw een correcte en eerlijke titelstrijd in de weg staan.

Knack Volley Roeselare veroordeelt dan ook deze beslissing in de strengste bewoordingen en zal al het nodige ondernemen om zijn sportieve ambities waar te maken.

DeePee en Eejo 08/03/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.