Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Over Apollo 13, een begenadigde dag, niet rekenen en respect voor de tegenstander.

‘Houston, we have a problem’ zal bij de supporters in de leeftijdscategorie van uw dienaar ongetwijfeld een belletje doen rinkelen en spontaan de missie van Apollo 13 in herinnering brengen. Ondanks minutieuze voorbereidingen liep er op 14 april 1970 één en ander verkeerd. Nu willen we de voorbereidingen van een volleyduel niet op hetzelfde niveau plaatsen als een maanmissie maar dat de coachingstaff van beide teams er alles zal aan doen om het voor hen beoogde resultaat te bereiken staat buiten kijf. De verwachtingspatronen zijn nochtans verschillend na de 0-3 overwinning van Knack Volley Roeselare in de heenwedstrijd. Benieuwd dus wie van beide kapiteins komende zaterdag (opgelet: de wedstrijd neemt al aanvang om 18:30 uur) de beroemde quote van astronaut John Swigert zou ter sprake brengen.

Coach Christophe Achten en zijn team geloven nog volop in hun kansen (lees hierover https://volleymagazine.be/2023/12/18/lindemans-aalst-weir-doeng-voesj-aalsters-voor-we-zullen-doorgaan/ ). Toch beseft manager Johan Devoghel dat één en liefst meerdere spelers een uitzonderlijke dag zullen moeten hebben om alsnog het ticket richting Antwerpen te kunnen boeken. En dit kan om het even wie zijn want dat zelfs een middenspeler topscorer kan worden bewees Britt Fransen van VDK Gent. Hiervoor nodigen we je uit haar statistieken te bekijken van de thuiswedstrijd tegen Charleroi Volley.

In haar eerste seizoen in de hoogste klasse weet de Kortrijkse een basisstek te veroveren en geniet het volle vertrouwen van haar coach Stijn Morand. Britt kende op negen december 2023 een begenadigde dag en scoorde met haar 12 blocks evenveel als alle speelsters van de bezoekers tezamen. Ook aanvallend liet ze mooie cijfers optekenen. Op het einde van set vier blockte ze eerst een matchpunt af om vervolgens in haar eentje de belle uit de brand te slepen zodat VDK Gent met 3-2 zegevierend afsloot.

Bij Lindemans Aalst zullen Robbe Van de Velde of de Est Alex Saarema ongetwijfeld azen op een dergelijk koningsstukje en het zou ons niet verwonderen mocht ook good old Robin Overbeeke desnoods in de arena gegooid worden.

Welke remedie kan Knack Volley hiertegen inbrengen? We opteren voor ‘niet rekenen’, de wedstrijd als een volledig afzonderlijke strijd aan te pakken en dus volop voor de winst te gaan. Opnieuw makkelijker gezegd dan gedaan en daarom hoeden we ons voor straffe uitspraken, op deze website of op de sociale media, die de tegenstander bijkomende motivatie zou geven. Het zou niet de eerste keer zijn dat een coach een artikel in de kleedkamer vastprikt waarin aangekondigd wordt dat men van plan is ‘de vloer te vegen’ met de tegenstand. Niets van dit alles, daarvoor zit het respect voor elke tegenstander veel te diep in het DNA van Knack Volley Roeselare ingebakken.

Toch duimen we alvast dat de het wedstrijdverslag zondagmorgen kan spreken over ‘the Eagle has landed’ voor Knack Volley Roeselare.

Afspraak voor alle supporters in de Tomabelhal en nogmaals wijzen we op het vervroegde aanvangsuur van 18:30 uur!!

DeePee 21/12/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.