Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Opnieuw tot de orde van de dag

Want zo zijn West-Vlamingen. Genieten op het moment zelf maar niet blijven hangen in een ‘Modena(iaanse)’ droomwereld. Zelfs als het al van seizoen 2006-2007 geleden was dat Knack Roeselare won in een Champions League match op Italiaanse bodem: 2-3 winst in Macerata (25-20, 26-28, 24-26, 25-17, 9-15) in de Europese openingswedstrijd. Knack Roeselare speelde dat seizoen met ronkende namen als Nico Freriks, Ivan Contreras, Ben Hardy, Ivan Marquez, Frantisek Ogurcak, Raimo Pajusala en Julien Lemay. En een 17-jarige jonge knaap die pas was overgekomen, via de volleybalschool, van Menen… , jawel Matthijs Verhanneman. Die toen zijn eerste Europese match in het blauw-witte Knack Roeselare speelde. En zie, veertien jaar later was diezelfde Matthijs Verhanneman één van de sterkhouders, naast Stijn D’Hulst, Hendrik Tuerlinckx, Pieter Coolman, Mathijs Desmet, Rune Fasteland en Dennis Deroey, in het Knack Roeselare dat ‘wat wedstrijdritme wou opdoen’ met het oog op de belangrijke komende matchen.

Eerste doelstelling op het lijstje: winst met 3-0 of 3-1 in de uitgestelde wedstrijd tegen Lindemans Aalst. Met als doel die eerste plaats in de reguliere competitie opnieuw te heroveren. Belangrijk om prestige redenen, belangrijk om als landskampioen aangeduid te worden omwille van onvoorziene corona-maatregelen, belangrijk voor het wedstrijdschema in de komende play-off wedstrijden. Los daarvan wil Knack Roeselare steeds knallen op het volleybalterrein. In een match die opnieuw door al zijn fans live gevolgd zal kunnen worden door de streaming vanuit eigen huis. Met commentaar van Ruben Van Hirtum (who else) en Bart Coopman (zie link hieronder).

Voor tegenstander Aalst wordt het een alles of niks wedstrijd. Eén punt, twee sets dus, heeft het team van coach Johan Devoghel nog nodig om zich als vierde te plaatsen voor de play-offs. Om dan, met zes topmatchen tegen Roeselare, Maaseik en Menen, te kunnen meestrijden voor de titel. In het andere geval wordt het hoogst haalbare een roemloze vijfde plaats in competitie. En de kaarten liggen niet zo mooi voor de Aalstenaars. Ex-Red Dragon François Lecat is out met een schouderletsel en opposite Matej Smidl is vroegtijdig teruggekeerd naar zijn geboorteland. Maar een ‘gewond’ dier kan soms gevaarlijk uithalen…  Knack Roeselare zal zich dus niet mogen laten vangen aan enige onderschatting.

Let op! Wedstrijd Knack Volley-Lindemans Aalst op zondag 14 februari om 19u vanuit de Tomabelhal.

eejo 13/02/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.