Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Opnieuw een stap dichter bij de titelfinales

Met een 3-0 overwinning tegen buur Menen nam Knack Volley opnieuw een stap richting de beoogde finaleduels. Dat het team van Frank Depestele steeds zijn puntenaantal tot dik in de twintig eenheden kon optillen illustreert dat Knack Volley het niet onder de markt had en zijn tenen moest uitkuisen. Coach Steven Vanmedegael behield het vertrouwen in de manschappen die een punt in Maaseik meekaapten, dus met Andreas Fragkos en Mathijs Desmet.

De start in set één was in elk geval veelbelovend want met een hele en een halve ace van Mathijs Desmet (5-2 en 6-2), gevolgd door een defensief foutje bij de bezoekers keken die al snel tegen een 7-2 achterstand aan. Na een ace van kapitein Jelle Sinnesael (12-8) scoorde Knack Volley drie maal op rij (met ondermeer een ace van Hendrik Tuerlinckx) zodat Frank Depestele aan de noodrem trok met een time-out. En die ingreep had succes want een ace van Trifon Lapkov en een blok op Mathijs Desmet brachten de bezoekers opnieuw in het zog van de thuisploeg : 15-11. De video-challenge referee oordeelde er echter anders over zodat de score gecorrigeerd werd naar een geruststellende 16-10. Een heerlijke tipbal van Hendrik Tuerlinckx loodste Knack Volley naar een ruime voorsprong in money-time : 20-12. Maar net zoals het riet boog Menen wel maar knakte niet : 20-15 en de logische time-out van onze coach volgde. Onze kapitein toonde meer dan ooit de weg (21-15 en 22-16) maar toch werd het nog een heet standje nadat eerst Louis Stuer scoorde, Andreas Fragkos het vizier van zijn pipe verkeerd had afgesteld en Martijn Colson met een eenvoudige tipbal Decospan tot op twee punten bracht : 24-22. Met een tweede time-out werd orde op zaken gesteld en dit liet Rune Fasteland toe om toe te slaan en de set in te palmen voor zijn team : 25-22.

De betere start in set twee was voor bezoeker Menen onder aanvoering van een secure Jelle Sinnesael : 1-4. Het was dan weer de beurt aan Andreas Fragkos om de motor te doen aanslaan en hij faalde niet zodat zijn scores voor 5-7, 7-7 en 8-8 de opgelopen schade in het setbegin deed vergeten. Een blok op andermaal een niet op dreef zijnde Trifon Lapkov bracht Knack Volley zelfs sneller dan verwacht op kop : 9-8. Goed defensief verweer onder de bekwame leiding van Dennis Deroey had tot gevolg dat het verschil groter werd (13-10 : score Rune Fasteland op een blinde pass van Stijn D’Hulst). Bij Menen werd dan maar het beproefde recept bovengehaald : eerst een time-out en dan door het midden (13-11), eenvoudig maar efficiënt. Hendrik Tuerlinckx verkeek zich vervolgens tweemaal op de juiste kant van de zijlijn en zodoende was het herbeginnen geblazen (13-13). Maar Decospan Menen kon toch lichtjes de bovenhand nemen (16-17, 17-18). Ook de ingevallen Sander Depovere kon met zijn service geen verandering in het scenario aanbrengen (18-19). Daarin lukte de jongste van de hoop wel! Nadat Louis Stuer zijn opslag niet binnen het terrein kon houden was het tijd voor onze Sailor-man Mathijs Desmet : met zijn eerste opslag bood hij Rune Fasteland de kans voor de 21-20. Nadat Hendrik Tuerlinckx deze keer vanuit een zeer moeilijke positie toch het punt binnenhaalde (22-20) deed Smetje er nog een ace bovenop : 23-20 en met een serve en no-pass zorgde hij eigenhandig voor de 24-20. Set binnen? Neen, toch niet! Want de volgende opslag ging in het net. De ingevallen Kobe Brems had goed gekeken naar Mathijs en bewees dat hij ook een ace kon slaan (24-22). Een bezoekend blok bracht hen zelfs aan de achterzijde van ons fietszadel, of was het de achterkant van ons voorwiel (24-23)? Maar na de time-out van Steven Vanmedegael kon Kobe Brems geen vervolg meer breien en dus ging ook set twee naar Knack Volley.

Met liefst zeven servicemissers (over de volledige wedstrijd zestien stuks) in de derde en laatste set deed Decospan vooral zichzelf de das om. Bovendien moesten ze bij 20-20 het doen zonder hun topscorer Martijn Colson (12 punten) die eerst geel, dan rood gepresenteerd kreeg (met een puntje cadeau voor Knack Volley) en wat later rood-geel onder de neus geduwd werd door scheidsrechter Paul Herbots. Vanuit onze huiskamer konden we niet achterhalen wat de oorzaak was maar Frank Depestele ging na de wedstrijd toch nog wel even verhaal halen en hij leek allesbehalve happy. Via andere kanalen zal je mogelijks wel enkele versies van het gebeuren te weten komen en laten we de beoordeling ervan aan de lezer over. Zonder echt dominant te zijn bleef Knack Volley op het scorebord wel voortdurend op een leidende positie : 3-1, 5-4, 8-5 en 12-9. Ondertussen stond de bezoekende teller van servicemissers reeds op vijf. En met een score van Mathijs Desmet voor 13-9 leek Knack Volley op weg naar de makkelijkste setwinst van de avond. Bij 10-8 kregen we na lange tijd weer eens George Huhmann te zien in vervanging van Pieter Coolman die zijn dagje niet kende en aanvallend onder zijn gebruikelijk torenhoog niveau bleef. Bij Menen was Leonis Dedeyne de bleke Trifon Lapkov komen vervangen bij 7-5. Tot 17-14 was de hemel blauw zouden we willen schrijven maar het regende dat het goot en de wind waaide onheilspellend. En dan trok Menen de balans in één trek opnieuw perfect in evenwicht : 17-17. Tot de reeds beschreven 20-20 gebeurtenissen kon het nog alle kanten uit. Maar Martijn Colson gooide helaas voor hem en zijn team zijn eigen ruiten in en Stijn D’Hulst plaatste zowaar een blok (22-21). Mathijs Desmet met een blok (24-22) en Andreas Fragkos op service brachten de genadeslag toe aan de moedige bezoekers: 25-22.

De gehoopte volle buit werd dus, zij het met de voorspelde en nodige moeite, veroverd. Binnen enkele dagen volgt de revanche in zaal Vauban. Zoals we reeds in het vorige verslag aanhaalden zal misschien dan al heel wat duidelijk geworden zijn. Brengt Knack Volley opnieuw de drie punten mee naar huis dan speelt het mathematisch zeker al de finale want met nog twee wedstrijden te gaan zou het theoretische verschil zeven punten bedragen. Maar iedereen kent het verhaal van het vel van de beer. Een ding is zeker, over de video-challenge zal er komende zaterdag niet geklaagd kunnen worden. Succes Knack Volley!

Matchreport Knack Volley Roeselare – Decospan Menen

KVR_WEDSTRIJDAFFICHE_01

_MG_2548

eejo en brilsmurf 11/03/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.