Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Opnieuw een overtuigende zege

Of Steven Vanmedegael en Joel Banks een ELO-rating hebben kunnen we niet met zekerheid bevestigen of ontkennen. Maar, in elk geval, beide coaches hebben in het volleybal ondertussen al meermaals bewezen dat ze de titel van grootmeester waardig zijn. Met hun secondanten hadden ze opnieuw een tactisch plan klaargestoomd om te beletten dat hun team op het einde van de avond ‘schaak’ zou staan. ‘Mat’ was nog niet mogelijk, dat kon pas afgedwongen worden in een volgende wedstrijd. De queen’s gambit is één van de oudste openingen waarbij snel een pion opgeofferd wordt maar Steven Vanmedegael gebruikte de Modena-opening (met Mathijs Desmet) en Joel Banks repliceerde met de St-Petersburg (met dus opnieuw Javad Karimisouchelmaei aan de spelverdeling).

Jolan Cox serveerde de eerste set op gang en deze set zou een nagelbijter worden van een héél hoog niveau. Dit niveau werd opgekrikt door amper twee servicemissers (eentje langs beide kanten), twee aces voor Knack Volley en één voor Greenyard Maaseik. Het gesoigneerde opslagspel van beide teams betekende dus wel dat de punten zelf gemaakt moesten worden en dat deed Jolan Cox met verve. Hij ging enkel in de fout voor de 4-1 en bij een cruciale netserve die de 28-27 en dus nieuw setpunt voor Knack Volley met zich mee bracht. Bij Knack Volley was de puntenverdeling meer in balans en noteerden we acht stuks voor Matthijs Verhanneman (54%), zeven voor Mathijs Desmet (78%), vijf voor onze kapitein Hendrik Tuerlinckx en een vier op vier voor Pieter Coolman. De snelle kloof van drie punten werd gereduceerd tot eentje door Pieter Verhees met een blok op Rune Fasteland na een mindere receptie (5-4). Tot 8-7 hielden de bezoekers gelijke tred maar eerst Matthijs Verhanneman, vervolgens Pieter Coolman die een overpassing op service van Stijn D’Hulst in dank afstrafte en een pipe van Mathijs Desmet deed grootmeester Joel Banks bij 11-7 ingrijpen met een minuut retraite. Ondanks stevig serveerwerk van Mitchell Stahl (op weg naar Polen blijkbaar) leverde onze verdediging een plus plus receptie af zodat opnieuw Mathijs Desmet kon finaliseren: 13-9. Maar een netfout, een ace van Javad, een blok en een outbal verder was het weer herbeginnen geblazen (13-13) en dit was toch sneller dan verwacht. Een kenmerkende Jan Martinez-bal hielp de bezoekers zelfs voor het eerst op voorsprong (17-18). Bovendien bleef Jolan Cox foutloos scoren zodat grootmeester Steven Vanmedegael het voorbeeld van zijn collega moest volgen bij 17-19. Pieter Coolman en Matthijs Verhanneman deden hun plicht en herstelden het evenwicht. Met een eenmansblok van Hendrik Tuerlinckx op zijn maatje Jelte Maan nam Knack Volley een kleine optie op setwinst maar een clevere opslag van diezelfde Jelte voorkwam dat de tweede setbal bij 24-23 een einde maakte aan deze set. Jolan Cox kende op zijn beurt geen genade (24-24) en een blok op Matthijs Verhanneman opende een unieke opportuniteit voor de bezoekers : 25-26. Ze leken deze kans ook te grijpen met een blok van de ingebrachte Amirhossein Esfandiar maar dat was buiten het arendsoog van onze coach gerekend. Als één van de weinige aanwezigen in de Tomabelhal had hij gezien dat de boomlange Iraniër bij het opbouwen van het muurtje het net raakte. En dan prijs je je gelukkig dat er zoiets bestaat als de videochallenge. Dus werd het geen 25-27 maar wel 26-26. De luide kreet van Liam Mc Cluskey vanuit de huppelhoek, met als doel de concentratie van Sander Depovere te verstoren, had echter voor gevolg dat zijn ploegmaten de opslagbal van Sander verkeerd beoordeelden en tussen hen binnen de lijnen viel: 27-26. Star of the game, opnieuw, Matthijs Verhanneman schraapte de eerste setwinst binnen met 29-27.

Hoewel dit ongetwijfeld even slikken was voor de bezoekers namen ze toch een resolute start in set twee: 2-5. Achtereenvolgens Rune Fasteland, Matthijs Verhanneman en een ace van Hendrik Tuerlinckx verder stond de bordjes opnieuw gelijk: 5-5. De pipe van Mathijs Desmet die ons op 10-8 bracht mocht gezien worden. Maar dan raakte Jolan Cox zijn aureool van onfeilbaarheid kwijt (11-8) en een blok later moest Joel Banks opnieuw ingrijpen (12-8). Een onverzettelijke Dennis Deroey schudde een onwaarschijnlijke redding uit zijn lichaamsleden en Matthijs Verhanneman voelde zich verplicht zoveel schoons niet verloren te laten gaan: 13-8. Tijd voor een eerste rokade en Jelte Maan mocht zijn trainingsvestje aantrekken ten voordele van Amirhossein Esfandiar. Ook de 14-8 was van de hand van Matthijs en dus rokeerde Joels Banks vervolgens Javad met Liam Mc Cluskey. Hoewel Liam’s eerste setup niet volgens het boekje was kon Jolan Cox een halt toeroepen aan Knack Volley (14-9). Metselwerken Coolman belette Jolan dan weer het scoren: 16-9. Toch leek setwinst wat later weer onzeker na een succesvolle opslagreeks van Pieter Verhees: 16-13. De kloof werd opnieuw groter (19-14) om dan weer kleiner te worden (22-19). Een nieuw metselwerk van Pieter Coolman op Jan Martinez bracht ons twee sets voor (25-19). In deze tweede set was Matthijs Verhanneman de slokop met zeven punten aan zomaar eventjes 78%. Ook de opslagbalans bij de thuisploeg was indrukwekkend (één ace tegenover één misser). Bij Greenyard waren dit zes missers tegenover één ace. Blokkerend had Knack Volley met 5-2 ook de bovenhand.

Set 3 en bij 3-1 raapte Joel Banks geel en ook Pieter Coolman keek tegen hetzelfde kleur aan bij 9-6. Na de 10-6 redde een succesvolle videochallenge ons van 10-7 want niet Pieter Coolman maar de bal bleek het net te beroeren. Het punt werd herspeeld en Pieter legde zijn energie dan maar volop in de 11-6, kwestie van de puntjes op de ‘i’ te zetten. Steven Vanmedegael zag het alweer goed bij zijn aangevraagde challenge op een aanval van Rune Fasteland die vol op de lijn bleek te zijn: 12-8. Stijn D’Hulst bleef optimaal variëren en verdelen. Greenyard Maaseik stortte compleet in en zou in deze set slechts vijf eigen punten scoren. Ook de rokadeJolan Cox – Lou Kindt was een maat voor niets want beiden kwamen niet op de scorefiche terecht. Ook Jelte Maan en Liam Mc Cluskey verschenen opnieuw op het tactische bord maar onderweg was de verliezende bekerfinalist teveel lopers, pionnen en paarden kwijtgeraakt zodat de score desastreus werd: 17-8. We besparen de lezers van het bezoekend team de beschrijving van deze pijnlijke ineenstorting omdat we dit zelf al aan de lijve ondervonden hebben hoe frustrerend het kan zijn om dit te moeten herbeleven. De set eindigde met een vierde blok, deze maal op Martinez, voor de 25-12.

Greenyard Maaseik staat dus schaak, maar of de befaamde fat lady naast zingen ook kan schaken weten we evenmin. Dus houden we ons vast aan het vel van de beer in afwachting van het laatste punt, dat ene punt waarrond alles draait, het beslissende punt dat alles bepaalt en we ‘mat’ kunnen zeggen, de tegenstander zijn hand uitsteekt en wij vervolgens de kampioensschaal in de hoogte mogen houden. Nu de ban van de verliezende thuiswedstrijden gebroken is blijven we op onze hoede, it ain’t over yet. Hoogmoed komt immers steeds voor de val.

C’mon Knack!!!

Samenvatting via Focus/WTV

Verslag via Sporza.be

Matchreport Knack Volley Roeselare – Greenyard Maaseik

Knack Roeselare - Greenyard Maaseik (PO): 3-0

_MG_3398

KVR_WEDSTRIJDAFFICHE_01

Brilsmurf 11/04/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.