Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Opmerkelijke loting voor de Champions League

Komende vrijdag, 16 september,  wordt er geloot voor de Champions League 2023. Deze loting is om meerdere redenen opmerkelijk voor Knack Volley. Vooreerst is er de locatie: cultuurtempel Bozart in hartje Brussel.

Daarnaast is er de gewijzigde format. De poulefase met vier teams per poule blijft. Maar daarna zijn het niet meer de vijf poulewinnaars en de drie beste tweedes die naar de kwartfinale doorstoten. De vijf poulewinnaars blijven uiteraard van hun plaats verzekerd. Maar de drie resterende plaatsen worden ingenomen door de winnaars van  knock out-wedstrijden tussen de vijf tweedes en de beste derde. Meer daarover later, eens we die fase zullen naderen.

Maar dat is nog niet alles. Voor het eerst schuift Knack Volley een plaatsje op in de bokalen van de loting. CEV heeft beslist dat het derde team uit de “grote” landen Italië en Polen, vroeger steevast in de verraderlijke bokaal vier, door de schorsing van de  drie Russische teams naar  bokaal 2 verhuizen. Maar daardoor bleef er in de doorschuifoperatie nog altijd een plaatsje vrij in bokaal 2. De goede prestaties van het Belgisch clubvolleybal van de voorbije jaren heeft er voor gezorgd dat we Turkije voorbijgegaan zijn in de ranking. Het vrijgekomen plaatsje in bokaal 2 wordt daardoor ingevuld door…  Knack Volley! En dat opent misschien wel perspectieven. Kijk maar even mee:

 

BOKAAL 1 BOKAAL 2 BOKAAL 3 BOKAAL 4
Civitanova (ITA) Friedrichshafen (GER) Menen (BEL) Ljubljana (SLO)
Perugia (ITA) Trentino (ITA) Ziraat Ankara (TUR) Karlovarsko (CZE)
Kedzierzyn (POL) Zawiercie (POL) Halkbank Ankara (TUR) Novi Sad (SRB)
Jastrzebski (POL) Düren (GER) Montpellier (FRA) QUAL
Berlijn (GER) KNACK Volley (BEL) Tours (FRA) QUAL

 

Uit bokaal 1 loten we sowieso een topper. Maar gelet op de bemoedigende resultaten van de vriendschappelijke wedstrijden tegen Berlijn, zou de Duitse kampioen niet enkel logistiek een mooie loting kunnen zijn.  En volgende week oefenen onze boys ook nog tegen Kedzierzyn en Jastrzebski in Polen. Wellicht leren we ook daar nog één en ander uit.

Uit de eigen bokaal 2 kunnen we uiteraard niemand loten.

Uit bokaal 3 kunnen we, tenzij CEV de reglementen ook daar wijzigt, niet uitkomen tegen de buren uit Menen. Dus wordt het een team uit Ankara (Ziraat of Halkbank) of een Frans team (Montpellier of Tours). De Turkse teams liggen ons wel en het is een eeuwigheid geleden dat we nog een Frans team als tegenstander hadden. Ook leuk voor de supporters trouwens mochten er plannen zijn voor een wedstrijd op verplaatsing.

Bokaal 4 brengt ons wellicht een Oost-Europese tegenstander. Ljubljana en Novi Sad zijn geen onbekenden, maar uit de voorrondes kunnen misschien nog verrassingen komen.  Enkel hopen dat die niet de naam Hebar Pazardzhik uit Bulgarije draagt! Of misschien juist wel, wegens: nog een eitje mee te pellen!

Wie waagt een pronostiekje? Ondergetekende duimt alvast voor Berlijn, Tours en Karlovarsko. De loting is vrijdag 16 september vanaf 18u rechtstreeks te volgen op de FB-pagina en het YouTube kanaal van CEV. Geen geheimdoenerij en dus geen gefoefel mogelijk…als je begrijpt wat we bedoelen.

https://www.youtube.com/watch?v=a0Wc-gQ1s6k 

GDI 14/09/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.