Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Op zoek naar Turks fruit

Na de verloren thuiswedstrijd tegen Olympiacos was de ontgoocheling in de Knack-familie groot. Niet enkel omwille van het verlies op zich. Maar vooral de wetenschap dat een quasi zeker verlengd Europees verblijf plots op losse schroeven kwam te staan, sneed pijnlijk diep.

De voorbije weken werd deze ontgoocheling onder water gezet door een beveiligde koppositie in de Lotto Volley League en het veroveren van een ticket voor de bekerfinale in het Antwerps Sportpaleis. Ook de feestdagen hielpen mee de nare herinnering achteruit te drukken. Maar nu het water weggezakt is en het feestrumoer stilaan achtergrondgeruis is geworden, steekt de bittere herinnering weer de kop op.

Een blik op het Europese klassement leert ons dat de derde plaats nog altijd voor Knack Volley is. Net als de Grieken hebben de blauwhemden één wedstrijd gewonnen, maar het punt dat thuis tegen Zaksa werd behaald, geeft Knack Volley een bonus.  Ook Olympiacos moet nog tegen Zaksa (donderdag 11 januari in Piraeus) en Ziraat Ankara (uit op woensdag 17 januari). Als Knack Volley in beide wedstrijden hetzelfde resultaat behaalt als Olympiacos is de derde plaats en de bijhorende Europese verlenging verzekerd. Maar de Grieken ruiken hun kans en in Roeselare weten ze sedert 20 december tot wat dat kan leiden.

Knack Volley gaat in Ankara dus op zoek naar Turks fruit. Niet de overheerlijke zoete snoepjes en al zeker niet het Turks fruit van Jan Wolkers. Maar puntengewin op Turkse bodem zou een echt Turkish Delight zijn. Moeilijk? Ja. Onmogelijk? Nee! Iedereen zal boven zichzelf moeten uitstijgen, dat is zeker. Maar laat dit nu het handelsmerk zijn van de Belgische kampioen: er staan als het moet. Tweehonderd  procent geloof in eigen kunnen en driehonderd procent focus.

Ziraat Ankara versus Knack Volley op woensdag 10 januari start op het ongewone tijdstip van 17u lokale tijd, wat betekent: 15u Belgische tijd! Enkel te zien op EuroVolley TV en uiteraard ook in het Sportkafee van de Tomabelhal. Long distance-supporteren met The Blue Wall. Gewoon doen!

GDI 07/01/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.