Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Op zoek naar spelplezier (en winst) in Lissabon

Knack Volley moest dit weekend in de Lotto Volley League niet aan de bak. Voor coach Vanmedegael en zijn team dus tijd genoeg om de Tours VB-kater door te spoelen en de focus te verleggen naar de volgende Champions League wedstrijd, nu woensdag al in Lissabon.

In zijn reactie na de nederlaag van vorige donderdag zei Pieter Coolman één alleszeggend zinnetje: “Dit is Champions League”. Waarmee hij bedoelde: in alle onderdelen van het spel moet je op een hoger niveau acteren dan in de eigen competitie. In de CL zitten geen doetjes. Ook de teams die uit de voorrondes komen zijn dat allesbehalve. Remember Pazardzhik vorig seizoen.

Ook dit jaar zit er in de poule van Knack Volley een team dat zich via de kwalificatieronden een plaatsje wist te bemachtigen in de poulefase: Sport Lisboa e Benfica. En ook dit team is geen lachertje. In de laatste voorronde wees het de Finse kampioen Sastamala (ook al geen kneusje) terug naar de noordelijke sneeuwvelden met twee simpele 3-1 overwinningen. En wie daarmee niet overtuigd was van hun kunnen zal vorige week woensdag de mond wel zijn opengevallen: een 0-2 voorsprong in Civitanova om finaal met 3-2 het onderspit te delven in een beklijvende vijfde set: 15-13. Zegt dit iets over de mindere sterkte van het verjongde Lube of over de kwaliteiten van de Portugezen? Wellicht beide.

Om correct te zijn,  “Portugezen” moet je met een korreltje zout nemen. In de Benfica-selectie zitten zomaar eventjes 7 Brazilianen, coach inbegrepen, uiteraard ook allemaal met Portugees paspoort. Maicon Leite zal best zijn hand en pols tapen vooraleer aan het handjeschudden te beginnen.

Knack Volley weet wat het te doen staat. En daarmee wordt niet enkel het resultaat bedoeld. Wat vorige donderdag opviel is dat de blauwhemden hun eigen kwaliteiten verdronken in een verkrampt stressbad. Niet de eerste keer: de voorbije CL-seizoenen startte Knack Volley telkens op deze gecrispeerde wijze in de eerste thuiswedstrijd. Tijdens de wedstrijd waren de (glim)lachjes op één hand te tellen. Spelplezier terugvinden is dus de eerste boodschap. Focus en overkill zijn geen synoniemen. Een dartel en bevrijd spelende kampioen kan alles en iedereen aan. Showtime guys!

(En als de staff nog om aanvullende details verlegen zit: fervent Blue Wall-lid Heidi Vercaigne is in Lissabon kind aan huis. Alle beetjes kunnen helpen!)

De wedstrijd start woensdag 16 november al om 18:15 u (Portugese tijd) en dus om 19:15 u Belgische tijd.

De wedstrijd is live  te volgen op Eurovolley TV. Maar nog een beter idee is de wedstrijd te komen volgen, tezamen met de vrienden supporters, in de Bistro van de Tomabelhal. Bovendien kunnen de Knack-abonnees aan de kassa, op vertoon van hun Knack-abonnement, gratis een toegangsticket bekomen voor de wedstrijd van onze buren tegen de Poolse topper KEDZIERZYN.

GDI 14/11/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.