Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Op naar epische finalewedstrijden?

Voor de gelegenheid maken we even gebruik van de teletijdmachine van professor Barabas en laten we ons terug katapulteren naar een nog recent verleden: februari 2021. In een door Corona veroorzaakte lege zaal spelen Knack Volley Roeselare en Greenyard Maaseik hun bekerfinale van het seizoen 2020-2021. We waren erbij en houden er bij wijze van spreken nog steeds nachtmerries aan over, ondanks de winst. Los van de inzet en de locatie bleek het, zonder supporters, een weinig begeesterend gebeuren.

Ooit al eens een speelfilm bekeken zonder filmmuziek? Daarmee kun je ook je pap niet koelen en dit is het best te vergelijken met een bekerfinale zonder publiek.

Bij de meest bekende filmscores behoort zeker de soundtrack van ‘Pirates of the Caribbean’ gecomponeerd door Klaus Badelt. Een betere laagdrempelige illustratie van wat de stempel ‘epische muziek’ mag dragen bestaat er wellicht niet. Maar ook componisten als Hans Zimmer, Danny Elfman, Howard Shore, Brian Tyler en Steve Jablonsky spelen mee in de Champions League categorie van de filmmuziek.

Eigen aan het epische muziekgenre is de klassieke inslag en instrumentatie, een vorm van strijdende dramatiek en steevast het gebruik van de menselijke stem zowel als solist(e) als in koor.

Voor deze best-of-five tussen de twee protagonisten van het Belgische volleybal kiezen we de muziek van het componistencollectief ‘Two Steps From Hell’ en gaan van start met ‘High C’s’, te zien en beluisteren op https://www.youtube.com/watch?v=tGh4FcZKekA

Welke ploeg bereikt er de hoogste noten? Welk team zal er zich, na het eerste duel, op twee stappen van de spreekwoordelijke hel bevinden? Steven Vanmedegael pleit in elk geval voor realisme.

In Italië stonden de duels om tot de finale te raken ook wel bol van de epiek. Bijna zorgde Powervolley Milano (toekomstige club van Ferre Reggers?), na de uitschakeling van het in de competitie feilloze Perugia, voor een tweede stunt maar moest het in extremis toch het ons niet onbekende Lube Civitanova de finaleplaats gunnen.

Als dit een voorbode mag zijn van wat ons in België te wachten staat dan boek je best nog zo snel als mogelijk je tickets. Want het wordt dus geen speelfilm zonder muziek, maar wellicht een epische strijd tussen de twee beste ploegen in een hopelijk opnieuw uitverkochte Tomabelhal.

Brilsmurf 27/04/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.