Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Op Europese ram(p)koers met Zaksa Kedzierzyn

Raar genoeg moet een schrijver soms hopen dat zijn artikel niet gelezen wordt. Toch niet door een bepaalde groep lezers. Ondergetekende zit met deze voorbeschouwing in die ongewone situatie. Daarom een oproep aan spelers en staff van Knack Volley: lees dit artikel niet! Focus op wat jullie volgende week moeten doen in Kedzierzyn: niet rekenen, maar WINNEN!

De volleybalfans moeten uiteraard wel geïnformeerd worden. De laatste speeldag in de poulefase, volgende woensdag in Kedzierzyn, zal allesbeslissend zijn voor drie van de vier teams. Dat is precies wat we voor de aanvang al schreven: “Na het ongenaakbare Zaksa, kunnen de drie andere teams zowel tweede, derde als vierde worden”. Enfin, niet helemaal precies. Het ongenaakbare Zaksa bleek het onherkenbare Zaksa en het was het Turkse “powerhouse” Ziraat Ankara dat autoritair de koppositie claimde. Maar de rest klopte wel: voor Piraeus, Zaksa en Knack Volley ligt alles nog open. De reden: Zaksa bleek ook in Piraeus een zieltogend team en ging roemloos kopje onder. Het scoorde in de Griekse havenstad enkel in de derde set meer dan 20 punten.

Even de blauw-witte opties voor woensdag op een rij. Spelers en staff: stop hier met lezen.

Optie 1: Knack Volley verliest. In dat geval wordt het team vierde en is het Europees “game over”. Ook geen CEV-cup dus.

Optie twee. De tweede plaats is voor ons enkel als we winnen met 0-3 of 1-3 EN Piraeus NIET wint. Winnen ze met 0-3 of 1-3 dan worden zij tweede. Winnen ze met ‘slechts’ 2-3 dan nog worden ze tweede (want een match meer gewonnen, wel een punt minder in de rangschikking – wat primeert volgens het CEV).

Optie drie: Knack wint met 2-3. Dan ook moet Piraeus verliezen met 0-3 of 1-3 opdat wij tweede worden. Verliezen de Grieken dan met 2-3 dan hebben we evenveel winst/verliesmatchen én punten. En dan worden de coëfficiënten belangrijk.

Het heeft zelden zin om achteruit te kijken, tenzij het is om lessen te trekken en te leren. Een blik over de schouder leert dan wat elke professionele topsporter weet of zou moeten weten: geef nooit, al is het een onnozel punt, iets cadeau aan een tegenstrever. Nooit. Het kan je zuur opbreken. De gedachte was dat we een gouden punt meebrachten uit Ankara. De realiteit is dat er in de vijfde set te veel gratis punten aan de opponent werden uitgedeeld. Ook het 2-3 verlies thuis tegen Zaksa blijkt nu geen goed resultaat, maar een gemiste kans. Twee keer close, maar telkens no cigar. Anders vlogen we straks achteroverleunend naar Polen.

Slotconclusie. Er staat Knack Volley maar één ding te doen in Kedzierzyn als het nog van de zoete Europese vruchten wil proeven en dat is: WINNEN. Om het anders te zeggen: W.I.N.N.E.N. Men zegge het voort.

Zaksa Kedzierzyn tegen Knack Volley op woensdag 17 januari om 20.30u lokale tijd (zelfde als Belgische tijd). Enkel te zien op EurovolleyTV, maar natuurlijk ook op groot scherm in het Sportkafee van de Tomabelhal.

GDI 12/01/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.