Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Op bezoek bij het nummer vijf van de Euromillions Volley League

Het parcours dat Knack Volley Roeselare de laatste jaren aflegde tegen Caruur Gent is nu niet direct aanleiding om te spreken van een ‘angstgegner’. Integendeel, want de ploeg van coach Jan Van Huffel slaagde er in de laatste negen officiële confrontaties niet in één punt te pakken en de setbalans vertoont zo maar eventjes een 27-4 verhouding voor Knack Volley. Ook in de oefenwedstrijden voor aanvang van dit seizoen hield Knack Volley steeds de bovenhand.

Toch zal coach Steven Vanmedegael in geen geval in de val van de onderschatting trappen, daarvoor is zijn respect voor de tegenstander en hun coach te groot. De Gentenaars ambiëren dit seizoen een plek bij de top vier maar worden na vijf rondes wel al geconfronteerd met een achterstand van drie punten op het nummer vier, Volley Haasrode Leuven. Voor hen wordt het dus hoog tijd om uit te pakken en in eigen zaal, zelfs zonder publiek, kunnen ze uiteraard net dat ietsje meer. Maar of dit voldoende zal zijn om zaterdag punten te oogsten zal nog moeten blijken.

Kjaer Hougs Tobias plaatst zich momenteel als nummer drie bij de beste receptie-hoekaanvallers, Jente De Vries en Tim De Gruyter positioneren zich op vijf bij de hoofdaanvallers respectievelijk spelverdelers, Chris Ogink en Martijn Colson nemen plaats vier en vijf in bij de middenmannen. De relativiteit van dergelijke rangschikkingen illustreert zich echter wanneer je de posities van de Knack Volley spelers hierin bekijkt. De waarheid bevindt zich dus niet, zoals zo vaak, in het midden maar wel tussen de lijnen op het speelveld.

DeePee 17/12/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.