Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Op bezoek bij Axis Guibertin

Op de eerste speeldag van het vorige seizoen dwong neofier Axis Guibertin Knack Volley tot het uiterste (2-3 winst: 13-25, 25-18, 25-23, 17-25, 8-15)

Uit Volleymagazine van 22 juli:

Over Axis Guibertin is weinig bekend. Ik denk dat de meesten zullen blijven. Jens Christiaens vertrekt met Robin Foret naar Nivelles. Dat is een groot verlies. Tristan Mannaert verschuift van de hoek naar de libero. Nieuw is de Fransman Tanguy Nevot (receptie-hoek), 1m91, Beauvais).

Uit Het Nieuwsblad van 14 oktober

De ervaren rotten van Guibertin kunnen het in een goede dag elke tegenstander moeilijk maken. Helaas kruipt er bij de amateurclub uit Waals-Brabant in de loop van het seizoen ook nogal gauw de mot in. Wannes Rosiers blijft hoofdcoach en krijgt met Iwan Verelst een nieuwe T2 want Filip Van Der Bracht verhuisde kort voor de competitiestart naar eerstenationaler Hemiksem. Jens Christiaens en Robin Foret ruilden Guibertin voor Nivelles.

Dit vertrek betekent zeker een aderlating voor de club, die enkel de Fransman Tanguy Nevot (receptie/hoek, Beauvais) aantrok. Oudgedienden Simon Van de Voorde, Gert Van Walle, Gil Hofmans en Florian Malisse zullen proberen om Guibertin uit de onderste regionen te halen. Dat wordt een moeilijke opdracht maar de strijd met Waremme om de titel van beste Waalse club kan wel gewonnen worden.

Facebook Axis Guibertin:

“De club van Guibertin dankt Filip Vander Bracht voor de vele jaren die we in de club hebben doorgebracht. Het heeft bijgedragen aan veel successen, evenals aan verschillende divisie- en titels onder jongeren. Met name enkele titels van vice-Belgisch kampioen in de U19. Het heeft vele generaties jongeren op een goed en hoog niveau laten evolueren. De club wenst hem veel succes in zijn nieuwe uitdaging in Hemiksem.
Na het vertrek van zijn T2 naar Hemiksem heeft de club van Guibertin deze taak toevertrouwd aan de Antwerpse Iwan Verelst. Deze start een carrière als trainer na vele jaren speler te zijn geweest in Nationale 1 en binnen de Belgische elite, met onder meer een beroemde huurcontract van tien jaar te Haasrode. Twee seizoenen lang was hij ook een van de smokkelaars van ons fanion team. Hij zal samenwerken met Wannes Rosiers en Sven Govers.”

DeePee 20/10/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.