Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Onze twintigste bekerfinale gaat niet ongemerkt voorbij

Knack Volley Roeselare speelde zijn eerste bekerfinale in het illustere seizoen 1983-1984 onder de leiding van coach Stanislaw Iwaniak. Het was pas het tweede seizoen dat  Roeselare aantrad in de ereklasse van het Belgisch volleybal. We herkennen op de spelerslijst namen zoals André Buyse, Luc Van Valckenborgh, Frank Degryse, Hugo Doens, Geert De Jonghe en Geert Lefevere, één voor één eigen jeugdtalenten. Maar ook ene Dominique Baeyens (overgekomen van Kruikenburg Ternat)  en Laslo Lukac (ex-Joegoslavië). Het verloor die finale met 3-1 tegen IJsboerke Herentals (in Herentals!) en moest wachten tot het seizoen 1988-1989 om met hun Tsjechische coach Petr Kop en spelers als Walter Engelen, Jacques Vermeulen, Miralem Dedovic, Dany Sannen, Premysl Blaha, Yves Dehaen en de Braziliaan Luis-Augusto Menezes voor het eerst de cup in de hoogte te kunnen steken na 3-0 winst tegen het Lennik van Jo Baetens.  Dit exploot werd een seizoen later, 3-0 winst tegen Maaseik, netjes overgedaan.

Ondertussen kwamen er nog twaalf bekeroverwinningen bij en kunnen we in onze twintigste bekerfinale alleen koploper worden. Want ook bij onze collega’s uit Maaseik staan er veertien bekers in hun prijzenkast. Niemand evenaart echter de ongeslagen reeks van Knack Volley met zes bekers op een rij tussen 2015 en 2021 maar als eerste club in de Belgische volleybalgeschiedenis vijftien bekers winnen zou toch wel mooi staan.

Hoogmoed komt echter voor de val en je kent het wel van het vel van die beer…  . De wedstrijd moet nog steeds gespeeld en gewonnen worden. Dat mochten Johan Devoghel en Lindemans Aalst vorig jaar pijnlijk ondervinden. Dus trekken we zeker met het nodige respect voor tegenstander Decospan Menen richting Sportpaleis. Onze buren beten immers nog niet zo lang geleden fel van zich af en de troepen van Steven Vanmedegael moesten tot het gaatje gaan.

Wat het resultaat ook wordt, deze twintigste bekerfinale mag niet ongemerkt voorbij gaan en dus nodigt Knack Volley Roeselare sowieso zijn supporters en sympathisanten uit op de neon-afterparty die vanaf 18u zal starten in de VIP-lounge van de Tomabelhal.

Er is een foodstand voorzien om het eerste werk van barmhartigheid te vervullen: de hongerigen spijzen. Maar met het tweede werk in gedachten (de dorstigen laven) gaan we van start met een ‘tournée générale’. De spelers zullen in elk geval ook van de partij zijn en we vingen op dat sommigen tips gevraagd hebben aan Reggie Pinxten, Charlotte de Witte en Dimitri Vegas.

En wees gerust, als we ook de bekeroverwinning kunnen vieren, zullen jouw dansschoenen goed van pas komen.

Maar zover zijn we nog niet en is het aan iedereen, spelers en supporters, om zijn beste beentjes voor te zetten en ‘oltegoare Roeselare’ eendrachtig te gaan voor die vijftiende beker!

Succes team.

DeePee 22/02/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.