Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Een valse start

In tegenstelling tot andere sporten is en blijft volleybal echter een heel eerlijke sport en wint, op een heel zeldzame uitzondering na, telkens de beste ploeg. Op geen enkele positie kon Knack Volley in dit duel zijn voet zetten naast deze van de bezoekers die onder aanvoering van hun kapitein (Jelte ‘Grinta’ Maan) Knack Volley pakte op wat in het voorbije duel het verschil maakte: block-defence. Tweede scheidsrechter Maarten Ghysel had ook heel wat werk met het fluiten van netfouten maar hij kweet zich prima en objectief van zijn taak en onderstreepte, na zijn uitstekende leiding van de bekerfinale, zijn kandidatuur voor scheidsrechter van het jaar. Marika Boulanger en Tom Knaepens waren niet in het land maar werden ingezet in Italië bij de EK-kwalificaties U16 en U17. Vanzelfsprekend vermelden we er de knappe overwinningen van onze meisjes tegen Nederland met een nipte 3-2 (vijfde set 15-13) en de jongens tegen Duitsland (3-1). Beiden spelen ze de finales.

Iedereen was gezond en wel de week doorgekomen en dus kregen we geen verrassingen in de ploegopstellingen. Set één ging gelijk op tot de bezoekende kapitein aanvallend én verbaal uithaalde: 7-8. Met een muurtje op onze kapitein kon Greenyard twee punten uitlopen (9-11). De aanvallende statistieken van beide ploegen waren niet om over naar huis te schrijven en die van de thuisploeg nog iets minder zelfs. Jolan Cox deed er nog eentje bij voor 13-16. Lezers die de wedstrijd op TV volgden zullen ongetwijfeld opmerken dat we bepaalde passages niet opnemen in dit verslag en dat zien die goed want een drietal maal waren de glazen van onze bril wat aangedampt zodat we vanuit onze plaats, hoog in de tribune, niet konden oordelen of de beslissingen nu correct of niet waren. Dit kon echter niet beletten dat Maaseik tot vijf punten afstand kon nemen (17-22) om er op het einde van de set vier over te houden (21-25).

Dit was toch even schrikken en wel om meerdere redenen. Gelukkig kon het duo Pieter Coolman en Andreas Fragkos in set twee het scorebord langs de linkerzijde van het bord geregeld activeren. Aanvankelijk had Knack Volley licht de bovenhand (10-8) maar met een ace van Jelte Maan moest het die weer afstaan (13-14). Stijn D’Hulst plaatste echter een cruciaal blok op Mitchell Stahl (18-16) en een opnieuw sterke Liam Mc Cluskey liet zich voor de 19-16 op een misser betrappen in het aanspelen van zijn middenman. Coach Joel Banks trok aan de noodrem maar moest toch nog de 20-16 toestaan. Hij greep dan naar nog grovere middelen en wisselde zijn setter en hoofdaanvaller. Even leek zijn zet te slagen met een ace van Lou Kindt voor 22-21 maar een schitterende pass van Stijn D’Hulst deed Andreas Fragkos zijn vijfde punt in deze set scoren. Een remmend blok later en Andreas tekende voor nummer zes: 24-21. En ook de 25-21 kwam uit zijn schouder.

De start in set drie was desastreus (0-4) voor Knack Volley en het zou deze kloof enkel sporadisch nog kunnen verkleinen maar nooit meer dicht fietsen. Even leek een complete afstraffing in de maak (17-23) maar de eindstand kon finaal nog door de beugel (22-25).

Coach Steven Vanmedegael gooide dan maar George Huhmann in het strijdperk, tevergeefs. Tot 5-5 in set vier was er nog een beslissende vijfde set mogelijk. Maar dan ging het snel naar 5-8 en 6-11. Ook de ingebrachte Mathijs Desmet was niet bij machte het dolende schip weer op koers te krijgen. En ook zijn laatste service (17-25) was illustratief voor de wedstrijd van het ganse team en met het schaamrood op de wangen moesten we deze maal de autosleutel uit onze vestzak diepen en met het hoofd tussen de schouders, in lichte shocktoestand, naar huis rijden.

Gelukkig wordt de titel niet beslist in één duel en is er (kort) tijd voor bezinning, om elk voor zich in de spiegel te kijken, te herbronnen. Een veldslag is verloren, het voordeel ligt bij de tegenstander maar laten we ons inspireren aan de mooie spandoeken die de Tomabelhal versierden : “sloopwerken Verhanneman”, “club D’Hulst”, Smette gif moa sjette”, “allez Sander toon tijn en tander” en nog veel van dat moois. Aan het team om deze spandoeken terug alle eer aan te doen. Dus schrijven we alsnog “later meer….”, meer bepaald woensdagavond voor duel twee.

Matchreport Knack Roeselare – Greenyard Maaseik

_MG_2917

KVR_WEDSTRIJDAFFICHE_01

Brilsmurf 04/04/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.