Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Ontdek met ons de ballenmachine Globus Winshot: one shade of red

Christian Grey zal dit toestel niet in zijn assortiment opnemen, vrezen we. Deze machine heeft immers geen enkele grijze tint en zoals je op de foto kan merken is ‘hij’ knalrood, de kleuren van één van onze gewaardeerde tegenstanders. Toeval?

Maar inmiddels behoort dit ‘marteltuig’ wel tot de standaarduitrusting van Knack Volley Roeselare en vervangt hij de oude versie die dateerde van meerdere jaren terug.

U vraagt zich terecht af wat deze machine als meerwaarde biedt? Een terechte vraag en misschien kan je daarom best deze link aanklikken om de mogelijkheden van het toestel (van Italiaanse makelij) te ontdekken.

Het trainersduo Steven Vanmedegael en Bram Van den hove was dan ook heel verheugd dat de club zijn fiat gaf om in dit nieuwe toestel te investeren. Een accelaratiegraad kunnen we je niet meegeven maar wel de topsnelheid van het toestel: tot 140 km per uur.

Daarmee overklast het toestel nog net  het actuele wereldrecord van Wilfredo Leon. In de wedstrijd van Polen (met Leon) tegen Servië (VNL 2021 te Rimini) vuurde hij zo maar eventjes 13 aces af (bekijk ze via deze link).

Hij onttroonde met een opslag van, officieel gemeten, 135,6 km/uur Ivan Zaytsev die in 2018 met de Italiaanse nationale ploeg ‘slechts’ 134 km/uur haalde.

Bovendien was de aankoop van het toestel wellicht prijsgunstiger dan het weekloon van de nieuwe wereldrecordhouder.

In de Belgische competitie loopt het niet zo’n vaart want het aantal spelers dat boven de 100 km/uur raakt is wellicht op één hand te tellen. En boven de 120 km/uur is ‘du jamais vu’.

We zagen assistent-coach Bram op de hoge stoel aan het werk en merkten dat hij door het bijstellen van tal van parameters een groot gamma aan opslagen foutloos aan de andere kant van het net kreeg. Uiteraard is de snelheid instelbaar maar eveneens de horizontale en verticale hoek, en ook voor een spin of een float draait de Globus Winshot zijn hand niet om.

Het is duidelijk dat hiermee in eerste instantie de receptievaardigheid van onze spelers wordt aangescherpt maar het polyvalente toestel wordt ook ingeschakeld als start om, na receptie en verdediging, de aanvalspatronen verder op punt te stellen. En dus komen in dergelijke complete oefening zowel libero als receptie-hoekaanvallers, spelverdelers en aanvallers aan bod.

Nu nog de oplossing vinden om dit toestel ongemerkt in te zetten in een echte wedstrijd 😉

DeePee 27/12/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.