Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Olympiacos Piraeus vervolledigt Champions League poule van Knack Volley

Dat Zaksa Kedierzyn-Kozle en Ziraat Halkbank onze CL-tegenstrevers zijn, wisten we al een tijdje. Gisteren werd in Roemenië het duel uitgevochten tussen het lokale Galati van Sergiu Stancu en het Griekse Olympiacos Piraeus van Daniël Castellani voor de nog vacante  plaats van qualifier. De Griekse kampioen haalde het met overtuigende 1-3 cijfers.

Knack Volley weet dus waar het voor staat. Je hoopt altijd wel dat er in de poule op zijn minst één hapklare brok zit (of zoals voor onze Limburgse vrienden zelfs twee), maar noppes dus: deze keer enkel absolute toppers. De kampioen uit Polen, de kampioen uit Turkije en de kampioen uit Griekenland, drie traditiecompetities. Wereldploeg Zaksa zal wellicht voor iedereen een maatje te groot zijn, maar de strijd tussen Ziraat, Olympiacos en Knack Volley zal vonken geven. Elk team kan zowel tweede, derde of vierde worden in de groep. Sportief een hele boterham dus, maar voor de volleybalfans voorzien van een rijkelijke laag heerlijk beleg. De Tomabelhal  wordt het strijdtoneel van drie ongemeen boeiende wedstrijden. Dit missen neigt naar het onvergeeflijke.

Voor alle duidelijkheid nog eens de Champions League competitieformule. De vijf winnaars van de poules gaan rechtstreeks naar de kwartfinale. De vijf tweedes en de beste derde strijden onder elkaar in knock-out wedstrijden. De drie winnaars gaan op hun beurt door naar de kwartfinales. Voor de drie verliezers is het Europees “over and out”.

De overige derdes van de poule worden naar de CEV-cup verwezen. En sedert vorig jaar weten we maar al te goed dat dit een fantastisch avontuur kan inhouden.

Voor wie als vierde, dus laatste, eindigt in de poule gaat de Europese deur definitief dicht.

Tickets (20 EUR per stuk) zijn hier te verkrijgen

GDI 15/11/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.