Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Olympiacos Piraeus: geen doordeweekse qualifier

Knack Volley is nog maar nauwelijks bekomen van de thriller tegen Ziraat Bank  Ankara of het staat alweer voor een aartsmoeilijke Europese opdracht buitenshuis. Olympiacos Piraeus als qualifier in de groep is geen cadeau. De Griekse traditieclub mag dan al bijna 100 kaarsjes uitblazen (in 2025), ze oogt scherper dan ooit en is een te duchten tegenstander.

Net zoals Knack Volley verloor de Griekse kampioen de eerste wedstrijd met 3-1. Uit in Kedzierzyn, geen schande. Maar als we even naar de setstanden kijken: 23-25/25-20/28-26/31-29, dan kan je enkel grote ogen opzetten. Vergeet dus maar dat je deze qualifier de sticker “meeloper” mag opplakken.

Blikvangers in de rood-witte selectie zijn ongetwijfeld setter Dragan Travica (ITA/SRB), opposite Toncek Stern (SLO), receptie-hoek Salvador Hidalgo (CUB) en de 215cm Braziliaanse reus Gustavo Bonatto, twee jaar geleden nog bij onze Limburgse vrienden aan de slag. En misschien nog de grootste blikvanger en ook met een Maaseiks verleden: coach Daniël Castellani.

We hebben de voorbije weken Knack Volley, ondanks de vele blessures, elke wedstrijd zien groeien. En ook gezien dat coach Steven Vanmedegael deze groep gesmeed heeft tot een vechtmachine, die niet opgeeft. De mix van ervaren spelers en talentvolle jonkies vindt stilaan de juiste balans. En dat zal zeker nodig zijn in de Griekse heksenketel. “Keep cool-man” zal de boodschap zijn.

Olympiacos Piraeus tegen Knack Volley op woensdag 29 november om 19u lokale tijd (18u bij ons) enkel te zien op EurovolleyTV

GDI 26/11/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.