Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

‘No Mercy’ in een versie van Knack Volley Roeselare

De bioscoopzalen afficheerden in het jaar 1986 zowel Richard Gere, Kim Basinger als Jeroen Krabbé in een Amerikaanse actiefilm met de inspirerende titel ‘No Mercy’. De film kwam niet in aanmerking voor een Oscar ondanks de fantastische filmscore die uit het muzikale brein vloeide van Alan Silvestri (componist van filmmuziek voor Back to the Future, Forrest Gump, The Mummy returns en de Marvelfilms uit de reeks van The Avengers). Een korte zoektocht via Wikipedia leerde ons eveneens dat No Mercy een trashmetalband was uit diezelfde jaren tachtig én ook de bijnaam van de professionele pokerspeelster Isabelle Mercier.

De kans echter dat het duel op de negende speeldag in de Lotto Volley League tussen Knack Volley Roeselare en Tectum Achel straks ook in Wikipedia wordt opgenomen of in aanmerking komt voor een Oscar is echter onbestaande. De thuisploeg kende immers geen genade met zijn tegenstander en hield de beloftevolle hoofdaanvaller van de bezoekers, Alexandru Rata, in een stevige armklem. De aanwezige volleyballiefhebbers, waaronder een dertigtal uit het verre Achel, kregen dus geen beklijvend duel te zien. Met het oog op een heel belangrijke veertiendaagse verspilde de Landskampioen geen onnodige energie om toch autoritair, halverwege de eerste ronde, aan de leiding van het klassement te blijven.

In de eerste set kon Tectum Achel zijn wagonnetje aankoppelen tot een 10-10 tussenstand en had dit mede te danken aan ondermeer vier servicemissers bij Knack Volley in deze aanvangsfase. De eerste noemenswaardige kloof kwam tot stand door genadeloos blokkeerwerk van Seppe Rotty (12-10) en Henri Treial (13-10 en 14-11). Kapitein Matthijs Verhanneman bewees voor de 17-13 score dat hij, enkele dagen na zijn vijfendertigste verjaardag, dit spelonderdeel evenzeer beheerst en ook onze youngsters Seppe Rotty (20-15) en Simon Plaskie (24-17) deden hun bijdrage in de zes blocks van deze eerste set. Receptioneel acteerde de verdedigingslinie, onder de deskundige leiding van Dennis Deroey, foutloos en Pieter Coolman mocht de enige opslagace op zijn conto bijschrijven (setstand: 25-19).

Een verschroeiende start in set twee toonde ons heel vlug een 8-3 voorsprong voor Knack Volley. Set gespeeld zouden velen denken maar neen…  de Limburgers vochten terug (9-8). Een nieuwe demarrage van de Knackmachine resulteerde in een 15-11 maar nog gaven de mannen van coach Jan Vanvenckenray zich niet gewonnen (15-14). En ook bij een derde vierpuntenkloof (19-15) slaagden de bezoekers erin om enkele breakpoints te scoren en alzo de thuisploeg geen vrijgeleide te bezorgen (20-18). We noteerden op het einde van deze set opeenvolgende missers van Matous Drahonovsky, Pieter Coolman, Dion Verweij en een opslagmisser van Pieter Coolman. Maar het was een sobere Simon Plaskie die aanvallend de setstand vastprikte op 25-22.

De inspiratie voor de titel van dit wedstijdsfeerverslag deden we op in set drie. Wat de Achelse coach ook probeerde, het bleek vruchteloos. De punten vlogen de Achelaars rond de oren en dus noteerden we bijna hallucinerende tussenstanden: 11-3, 14-5, 17-7, 22-9. Bij 15-7 kreeg Seppe Rotty zijn applausvervanging en kon Diego Gonzalez in een mum van tijd nog vier punten scoren. Waaronder de twee laatste punten met enerzijds een geslaagde aanval die finaal gevolgd werd door een netrollertje vanop de opslaglijn: 25-10.

Klus geklaard en klaar voor vier seizoensbepalende wedstrijden met als tegenstander in de Beker van België een onder stoom geraakt Lindemans Aalst (dat Volley Guibertin op zijn beurt afmaakte). In de Champions League is het aanstaande woensdag proberen punten te sprokkelen tegen de Poolse titelhouder Kedzierzyn-Kozle en een week later de volle buit in Roeselare te houden tegen Olympiakos Piraeus. Dat ons team hiervoor de volledige steun van zijn blauwe muur zal nodig hebben staat buiten kijf!

Samenvatting

https://sporza.be/nl/2023/12/08/roeselare-en-aalst-bouwen-voort-aan-hun-zegereeksen-maaseik-veert-recht-tegen-gent~1702068235465/

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20231209_97872646

Foto’s 

Brilsmurf 10/12/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.