Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Nieuwe tandem aan het roer van de Belgische Volleybal Liga

De nieuwe competitie in de Euromillions Volley League start einde deze maand onder leiding van een nieuwe Voorzitter, Luc Haegemans, en een nieuwe General Manager, Marie De Clerck.

Binnen 10 dagen start de nieuwe volleybalcompetitie in de Euromillions Volley League. De competitie in de lagere afdelingen is al even gestart, maar door de deelname van de Red Dragons en de Young Red Dragons (U21), respectievelijk aan het EK en het WK, werd de start in de hoogste herenafdeling verlaat tot het weekend van 23 en 24 oktober.

Vorig jaar werd de competitie geplaagd door COVID19, maar toch kende ze een boeiend verloop met een mooie finalereeks tussen Roeselare en Maaseik. Roeselare behaalde in april 2021 haar 12de titel. Nu bereiden de 8 ploegen van de hoogste herendivisie zich voor op een nieuwe start van een seizoen waarin supporters terug de longen uit hun lijf kunnen roepen.

Na het vertrek van Philippe Boone en Marc Spaenjers, als Voorzitter en General Manager van de Liga in oktober 2020 en het interim voorzitterschap van Francis De Nolf, neemt een nieuwe tandem het roer over van de Belgische Volleybal Liga. In juni werd Luc Haegemans door de Algemene Vergadering verkozen als Voorzitter van de Raad van Bestuur en begin deze maand werd Marie De Clerck aangetrokken als nieuwe General Manager.

Zij slaan de handen in elkaar met de 8 ploegen van Liga A, die allen vertegenwoordigd zijn in de Raad van Bestuur. Samen met Volley Belgium, Volley Vlaanderen en Fédération Volley Wallonie-Bruxelles, willen zij ervoor zorgen dat het Belgische herenvolley verder uitgroeit tot een belangrijke topsport en spelers en teams kunnen meedingen met de beste teams in Europa.

WIE IS WIE

Luc Haegemans (67) is de voormalige secretaris-generaal van BNP Paribas Fortis en vervult sinds 2015 verschillende bestuursmandaten, zowel bij vennootschappen in de profit (Brussels Airport, Fortino Capital, Brouwerij Westmalle) als in de non-profit sector (Belgisch Nationaal Orkest, Warande, microstart). Naar eigen zeggen heeft hij volleybal met de paplepel meegekregen. Eerst als speler bij Sipico Leuven, de club van het Leuvense Sint-Pieterscollege, nadien als Voorzitter van dezelfde vereniging tussen 1980 en 1994, het jaar waarin Sipico Leuven fusioneerde met VC Haasrode, het huidige Volley Haasrode-Leuven. Hij wil zijn ruime bestuurservaring ten dienste stellen van het ambitieuze toekomstplan van de Belgische volleybaltop.

Marie De Clerck (46) was tot voor kort de General Manager van Basketbalclub Oostende en leerde zo de professionele sportsector kennen. Voorheen werkte ze o.a. als marketing – en projectverantwoordelijke voor Roularta, Flanders Inshape en Antwerp Management School en is ze sinds een zestal maanden – na een onderbreking van 2 jaar – opnieuw schepen in de gemeente Wevelgem. “Ik speelde zelf altijd basketbal, maar maakte ooit, als eeuwige sportiefste leerling, deel uit van de schoolploeg volleybal. Mijn enthousiasme en passie voor basketbal en sport in het algemeen zullen snel uitbreiding krijgen richting volleybal en met die goesting schrijf ik graag mee aan een nieuw en sterk Liga verhaal”, aldus Marie.

CONTACT

Luc Haegemans – haegemansluc@gmail.com – 0478/40 01 28

Marie De Clerck – marie.declerck@euromillionsvolleyleague.be / mdclerck@gmail.com – 0475/496553

- 12/10/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.