Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Nieuw in volleybalseizoen 2023-2024!

Tot opluchting van heel wat volleybalkenners is er (nog) geen verbod om de receptie bovenhands te nemen en het ziet er niet naar uit dat deze wijziging erdoor zal komen.

De wijzigingen waarop we in de titel alluderen slaan op de Lotto Volley League.

Nieuwtje 1: Volley Haasrode Leuven neemt definitief zijn intrek in de Sportoase te Leuven en zo krijgen we een voelbare upgrade qua accommodaties. Dat de buren uit Menen tijdelijk onderdak vinden in Rekkem was reeds bekend, we kijken al uit naar de vernieuwde zaal Vauban in het seizoen 2024-2025.

Nieuwtje 2: Naast Knack Volley Roeselare, Greenyard Maaseik en Lindemans Aalst beschikt nu ook Caruur Gent over een videochallenge. Zij het dan een light-versie (zonder floortouch) maar desalniettemin kunnen we ook hier spreken over een kwaliteitsupgrade.

Ook aan Waalse kant werd een videochallengesysteem aangekocht dat door zowel Guibertin als Waremme uitgetest wordt.

Nieuwtje 3: De clubs met een videochallengesysteem worden verplicht om dit elke wedstrijd in te zetten en dus niet langer enkel voor wedstrijden naar hun eigen keuze.

Nieuwtje 4: Toch wel een belangrijke wijziging want wanneer een videochallenge aanwezig is zullen er niet langer lijnrechters aanwezig zijn maar enkel nog de twee scheidsrechters en de broodnodige challenge referee.

Nieuwtje 5: De livestream van de Lotto Volley League blijft gratis maar registratie zal verplicht worden. Het zal de Liga toelaten beter het gebruik van de livestream op te volgen en daar waar nodig te verbeteren. Meer nieuws hierover later.

Zoals je merkt is het niet allemaal kommer en kwel in tegenstelling tot wat momenteel het (volley)nieuws haalt. Wij van onze kant focussen ons graag op de vele positieve dingen. Jij toch ook?

DeePee 02/10/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.