Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Naar Lube om te genieten? Dat ook ja…

Dat Knack Volley na de poulefase van de Champions League nog verder blijft toeren in Europa wisten we al sedert de adembenemde zege in Tours. Of het in de Champions League zelf is of in de CEV-Cup weten we woensdagavond. Met die wetenschap in het achterhoofd kan er “genoten” worden in Civitanova. Maar er waart nog iets anders rond in de hoofden van de spelers en staff. Lube is kwetsbaar. Bewijs 1:  het nipt missen van Roeselaars puntengewin in de heenwedstrijd. Bewijs 2: de Italianen spelen een naar Lube-normen matig, lees wisselvallig seizoen. 6 nederlagen op 15 wedstrijden, onlangs nog thuis tegen middenmotor Milano een 1-3 oplawaai (14-25 in de vierde set!). Resultaat, weliswaar een derde plaats in de SuperLega, maar op 19 (!) punten van het ongeslagen Perugia. Europees is het echter andere koek: ongeslagen groepsleider. Zo zie je maar de sterkte van de Italiaanse competitie. Maar toch… in de wereld van “ik of jij” geeft kwetsbaarheid een geur af. En die heeft Knack Volley zeer zeker opgepikt.

Maar de blauwhemden blijven dus in Europa, wat er ook in Lube gebeurt. In de Champions League blijven kan op twee manieren: tweede worden in de poule of beste derde van alle poules. Tweede worden kan als Tours thuis het onderspit delft tegen Benfica of Knack Volley wint in Civitanova. Zowel het ene als het andere zijn niet zo voor de hand liggend. Maar Benfica zal er in Tours alles aan doen om niet roemloos uit de Champions League te verdwijnen en Knack Volley… ruikt bloed.

Beste derde worden behoort ook nog tot de mogelijkheden. Daarvoor moeten twee voorwaarden vervuld worden: Knack Volley moet 1 punt halen in Lube en in het rechtstreekse duel om de tweede plaats in hun poule moet Berlijn thuis puntenloos (0-3 of 1-3) verliezen van het Poolse Zawiercie.  Dan wordt Roeselare beste derde op basis van de… setratio!

Worden deze voorwaarden niet gelijktijdig vervuld, dan slaan we ons tenten op in de kwartfinale van de CEV-cup. Geef toe, het kan slechter. Nu al zeker als tweede beste derde (volgt u nog?): in geen enkele andere CL-poule kan een derde het beter doen. Dat we nu al weten dat we tweede beste derde worden heeft zo zijn gevolgen. Het parcours in de CEV-cup is namelijk al geloot. En de tweede beste derde komt in de kwartfinale uit tegen de winnaar van Budejovice tegen… jawel Maaseik! Maaseik heeft de beste papieren: het verdedigt in Tsjechië een 3-1 voorsprong uit de heenwedstrijd. In die kwartfinale speelt Knack Volley eerst thuis en dan uit. De winnaar van dat duel staat een halve finale te wachten tegen het Italiaanse Piacenza. Wie dat overleeft mag aan de bak tegen vermoedelijk Belchatow of Modena in de finale.

Alleen maar mooie Europese vooruitzichten dus. Na woensdagavond weten we meer. En als wij het weten, dan weet u het zeker ook: blijf onze website volgen!

De wedstrijd Cucine Lube Civitanova tegen Knack Roeselare is op woensdag 25 januari 2023 live te volgen op EurovolleyTV vanaf 20u.

GDI 23/01/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.